Header widget area left
Header widget area right

Vizita europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan la Galați, o dovadă a interesului acordat de PNL problemelor din județul nostru

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

La finalul acestei săptămâni am primit la Galați vizita europarlamentarului Siegfried Mureșan, cel mai mare câştig pentru Partidul Naţional Liberal din ultima perioadă, un politician tânăr care a demonstrat că poate performa în politica europeană în ciuda tinereţii. Cu acest prilej, am participat împreună cu Siegfried la mai multe emisiuni locale și am susținut la sediul PNL Galați o conferință de presă pentru a-l prezenta și pentru a discuta principalele probleme care îi vizează pe gălățeni, din perspectiva Uniunii Europene.
Principalul subiect, în mod inevitabil, a fost cel privind combinatul siderurgic. Siegfried, prin demersurile sale și prin întreaga sa activitate, a prezentat situația așa cum este ea văzută de la nivelul instituțiilor europene. Pentru el, lucrurile nu sunt străine, fiind originar din Hunedoara, județ care la rândul său are un combinat ArcelorMittal. Un lucru a rezultat în urma discuțiilor, și anume că guvernul țării noastre a fost prins pe picior greșit și nu știe nici azi cum să reacționeze. Suntem conștienți, desigur, că nu ne putem implica într-o tranzacție privată a ArcelorMittal, însă Guvernul trebuie să aibă o strategie pentru a gestiona acest obiectiv de importanţă naţională.
Mi se pare grav că prim-ministrul României nu a spus nimic pe această temă, în condițiile în care au trecut săptămâni de când a devenit cunoscut acest subiect. Ne interesează, în calitate de gălățeni, dacă Guvernul face ceva pentru a salva locurile de muncă. Sunt multe necunoscute, incertitudini, însă mă bucur că gălățenii au un sprijin la Bruxelles în persoana lui Siegfried Mureșan, unul dintre cei mai capabili europarlamentari români.
Îi mulțumesc încă o dată lui Siegfried pentru că a fost alături de noi la Galați și pentru că se preocupă de situația combinatului şi a municipiului nostru.

Comments are closed.