Header widget area left
Header widget area right

Utopia podului peste Dunare

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Zilele acestea am vazut ca un prieten a distribuit pe contul sau de Facebook acest articol despre podul peste Dunare. Mi-am amintit cu aceasta ocazie despre intreaga telenovela din spatele acestui proiect. Eram in scoala generala atunci cand s-a inceput discutia cu privire la acest pod, iar astazi inca am ramas la stadiul de proiect. A devenit un fel de legenda urbana atat in Galati, cat si in Braila acest pod.

Degeaba spun galatenii sau brailenii ca “vrem pod peste Dunare”, daca cei care ar trebui sa puna in practica acest proiect au interese financiare pentru ca aceasta constructie sa nu existe. Navrom, asa cum prezinta si presa, reuseste sa produca bani pentru patronii sai, pesedisti cu totii de altfel, in vreme ce Galatiul si Braila se straduiesc sa creasca economic. Insa, nu poti sa te dezvolti economic daca exista interese ale unor anumiti lideri.

Ghinionul Galatiul si al Brailei a fost acela de a avea la conducere administratii pesediste. Lucrul ironic e ca bacul care leaga cele doua maluri ale Dunarii este tot pesedist. In conditiile acestea era clar ca din partea autoritatilor locale nu va exista niciun interes ca acest pod sa existe.

S-a aruncat prin Master Planul de Transport niste praf in ochii galatenilor si brailenilor cu includerea podului la capitolul lucrari care trebuie realizate. Problema e ca perspectiva finalizarii este undeva in 2030. Am impresia ca abia cand generatia mea va iesi la pensie vom apuca sa vedem acest pod.

Acum avem o noua administratie la Galati, dar in spatele PSD Galati este aceeasi persoana care are interese ca Navrom Bac sa continue sa produca profit. Sunt curios sa vad daca primarul Pucheanu va avea curajul sa abordeze aceasta problema in perioada urmatoare sau va ramane sub papucul sefului PSD Galati. Pentru Galati, construirea podului ar reprezenta un important avantaj economic. Galatiul poate deveni un punct atractiv pentru investitori, iar cei care vor beneficia de acest lucru vor fi galatenii.

Pentru a realiza ceva trebuie sa existe si vointa. Asta ma astept sa vad din partea actualei conduceri a Galatiului. Asta daca interesul partidului nu bate, din nou, interesul cetateanului.

http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2245-profitul-firmei-pesediste-navrom-bac-srl-motivul-pentru-care-gala%C8%9Biul-nu-are-pod-peste-dun%C4%83re.html

Comments are closed.