Header widget area left
Header widget area right

TNL – TLDM, discutii cu privire la implicarea politica a tinerilor

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Comunicat de presa (20 ianuarie 2015)

In perioada 16 – 18 ianuarie a.c. a avut loc, in Republica Moldova, Scoala de iarna organizata de TLDM, in parteneriat cu Fundatia Konrad Adenauer si TNL. Tema evenimentului a fost „Implicarea politica a tinerilor si procesul decizional: provocari si practici democratice in Romania si Moldova”.

La eveniment au luat parte o serie de oficiali ai PLDM si PNL. Printre cei care au participat din partea PLDM au fost George Mocanu, deputat, Mihaela Spataru, deputat si prim-vicepresedinte al Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Andrei Spinu, presedinte TLDM. De asemenea, la lucrarile scolii de iarna au luat parte si doi oficiali ai Executivului de la Chisinau, doamna Maia Sandu, Ministrul Educatiei din Republica Moldova, si domnul George Balan, adjunctul negociatorului sef al Republicii Moldova.

Din partea Partidului National Liberal, printre cei care au participat la Scoala de Iarna s-au aflat Costel Alexe, deputat PNL si Sorin Moldovan, co-presedinte TNL. Judetul Galati a fost reprezentat la aceasta intalnire de catre presedintele Tineretului National Liberal Galati, George Catalin Stanga.

Discutiile din cadrul Scolii de Iarna au fost axate pe subiecte de interes pentru cele doua tari vecine, precum reforma in invatamant si problema transnistreana, dar si despre mijloacele de comunicare intre cele doua organizatii politice, PLDM si PNL.

Presedintele TNL Galati a precizat ca discutiile care au avut loc la acest eveniment au fost unele constructive, de care au beneficiat toti cei prezenti. De asemenea, acesta a apreciat ca este nevoie de o implicare mai mare a tinerilor in procesul decizional, deoarece ei pot reprezenta schimbarea de care sistemul politic are nevoie. George Stanga a mai adaugat ca, prin implicarea tinerilor moldoveni in procesul decizional, se poate garanta pastrarea drumului european al Republicii Moldova.

„Intalnirea la care am participat a reprezentat un moment foarte bun de a cunoaste mai bine problemele politice cu care se confrunta partidele din Republica Moldova, dar si situatia privind problema transnistreana, care reprezinta o provocare pentru autoritatile de la Chisinau. Consider ca in urma acestui eveniment organizat de TLDM impreuna cu TNL si Fundatia Konrad Adenauer am constientizat cu totii importanta pe care implicarea tinerilor in procesul decizional o are pentru viitorul unei tari.

Tinerii pot produce schimbarea de care este nevoie intr-un sistem politic macinat de scandaluri politice, de interese de grup sau ale unora care se afla in varful politicii. In Romania, rolul tinerilor a fost confirmat si la alegerile prezidentiale, cand au dat un semnal clar ca vor un altfel de politica fata de cea dusa de partide in ultimii 25 de ani si ca nu sunt de acord cu preluarea intregii puteri de un singur partid.

Implicarea tinerilor in procesul decizional din Republica Moldova ar trebui privita ca o necesitate. Vecinii nostri trebuie sa continue drumul european pe care au pornit, iar prin participarea tinerilor la luarea deciziilor dar si in viata publica, acestia ofera garantia ca statul moldovean nu se va abate de la traseul sau pro-european”, a declarat presedintele TNL Galati, George Stanga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>