Header widget area left
Header widget area right

Tarifele pentru transportul public în Galați trebuie să vizeze interesul cetățenilor, nu al PSD-ului

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Consiliul Local Galați ar urma să adopte noul plan tarifar pentru Transurb S.A. Galați. Conform documentelor care însoţesc proiectul de hotărâre, prețurile ar urma să crească în mod considerabil. Aș fi vrut ca înainte de a se aduce în discuție noul plan tarifar, să existe o analiză a prețurilor care există în alte municipii importante din România. Înțeleg că este necesară o creștere a tarifului, el nefiind modificat din 2011, însă trebuie să avem în vedere și impactul financiar asupra gălăţenilor.

Atunci când au fost eliminate maxi-taxi-urile din transportul public, administrația locală nu a menționat nimic de creșterea tarifului, ci doar ni se spunea de către șefa de la Transurb că lucrurile merg bine, că sunt bani mai mulți, etc. La niciun an distanță, iată că lucrurile se complică.
Discuția trebuia să fie mai complexă, să existe o dezbatere publică cu privire la acest subiect. Aș atrage atenția doar asupra unui lucru, și anume că, la o primă vedere, dacă ne uităm pe planurile tarifare din Ploiești și Brașov, vom vedea că în privința abonamentelor lunare și anuale există diferențe majore. Vă dau două exemple: în Ploiești, abonamentul lunar pe toate liniile este de 63 de lei, conform site-ului oficial (https://www.ratph.ro/tarife.php), iar pentru Galați se prefigurează a fi 90 de lei; în Brașov, abonamentul anual este de 700 de lei, la fel, conform site-ului oficial (http://www.ratbv.ro/tarife-bilete-si-abonamente), iar în Galați se prefigurează a fi de 900 de lei.
Acestea sunt doar două exemple care mi-au atras atenția. Sper ca, înainte să fie aprobate în Consiliul Local noile planuri tarifare, să existe o dezbatere aplicată, în care să fie comparate noile tarife propuse pentru Galați cu cele din alte municipii. Eu am dat doar două exemple, însă mă aștept ca în dezbaterile din Consiliul Local profesionalismul să primeze.
Nu aș vrea ca, în căutare de bani, PSD să impună tarife care să îi afecteze pe gălățeni. PNL va monitoriza atent modul în care va evolua situaţia, astfel încât să fie luată cea mai bună decizie pentru comunitatea gălăţeană.
Mai multe informații despre planul tarifar propus: http://www.monitoruldegalati.ro/cl-galati-va-decide-de-la-01-aprilie,-pretul-unui-bilet-de-transport-in-comun-creste-la-2-lei-si-chiar-2,50-lei.html

Comments are closed.