Header widget area left
Header widget area right

Strategia de dezvoltare a județului Galați, un studiu neserios și prost documentat

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Săptămâna trecută, conducerea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi a reuşit ca, în cele din urmă, să facă publică Strategia de Dezvoltare a judeţului pentru perioada 2015-2020. După cum o arată și titlul strategiei, aceasta apare cu un an întârziere. Deja anul 2015 al acestui plan de dezvoltare a fost pierdut din cauza incapacității conducerii CJ să livreze acest document mai devreme.

Dacă tot a durat un an de zile ca această strategie să apară, ai speranța ca așteptarea să fi meritat. Dar, după cum am putut observa și săptămâna trecută, această strategie de dezvoltare a fost realizată mai mult în bătaie de joc și a fost prezentată doar de dragul de a spune că județul nostru are un asemenea document.

În primul rând, pe lângă faptul că avem cu un an mai puțin la dispoziție pentru a implementa strategia propusă de Bacalbașa și cei care roiesc în jurul său, datele prezentate de firma care a elaborat documentul nu corespund cu cele din realitate. Acest lucru a fost sesizat chiar de către primarii care au participat la prezentarea strategiei.

Încă un lucru care trebuie subliniat este că din totalul de 789 de pagini, câte are strategia, doar 11 conțin proiecte concrete pentru județ. Aceste 11 pagini conțin 72 de proiecte, din care doar trei sau patru se referă la reabilitarea a cinci drumuri din județ, în condițiile în care noi avem 35, în total. Ce să înțelegem din acest material, că restul drumurilor sunt bune, că nu avem probleme cu infrastructura în Galați?

De asemenea, nu sunt prezentate prioritățile județului pentru viitorii ani. Ceea ce am descoperit în acest document au fost niște piloni pe care să fie realizată dezvoltarea, dar nimic despre proiectele concrete. Nimic despre spitalul județean, nimic despre problemele reale ale gălățenilor.

Așa cum am arătat și în conferința de presă susținută în această săptămână, strategia este doar o maculatură care reprezintă foarte bine incompetența actualei conduceri a CJ și dezinteresul lor față de dezvoltarea reală a județului. Totodată, nu pot să nu subliniez și faptul că toată această strategie a fost elaborată de o firmă care, chiar ea, a anunțat că nu are experiență în realizarea de studii de dezvoltare județeană. 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>