Header widget area left
Header widget area right

Sinteza activității parlamentare din perioada 09 octombrie – 13 octombrie 2017

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

În cadrul declaraţiei politice depuse la Senat, am subliniat faptul că măsurile nesustenabile luate de guvernul Tudose aruncă România în haos şi incită la proteste de stradă. De asemenea, am atras atenţia asupra faptului că cei care conduc azi România o fac aşa cum au fost obişnuiţi în perioada comunistă – să calce în picioare demnitatea oricărui individ.

  • În cadrul declaraţiei politice depuse la Senat, am subliniat faptul că măsurile nesustenabile luate de guvernul Tudose aruncă România în haos şi incită la proteste de stradă. De asemenea, am atras atenţia asupra faptului că cei care conduc azi România o fac aşa cum au fost obişnuiţi în perioada comunistă – să calce în picioare demnitatea oricărui individ. Am menţionat că, în timp ce clientela PSD şi baronii din teritoriu o duc în continuare bine, guvernarea ‘Dragnea’ continuă să facă risipă prin măsuri anti-economice care au început deja să aibă efecte devastatoare pentru viaţa românilor. PNL a făcut apel în mod constant la precauţie şi la raţiune din partea guvernanţilor dar aceştia au ignorat, susţinând că ei cunosc situaţia mai bine. Dar realitatea este că situaţia din ţară se înrăutăţeşte, protestele continuă, iar Guvernul nu are soluţii.
  • În Interpelarea adresată ministrului Muncii, doamna Lia – Olguţa Vasilescu, am atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de pensii din România, făcând referire la faptul că Pilonul I de pensie riscă să între în colaps, având un deficit anual de 15 miliarde de lei, astfel încât Statul nu are bani pentru plata pensiilor actuale, fiind nevoit să se împrumute, crescând datoria publică. De asemenea, am specificat că în anul 2016, creşterea cotei de contribuţii planificată pentru Pilonul II de pensie a fost îngheţată, angajaţii fiind privaţi de 4,2 miliarde de lei care ar fi trebuit să le între în conturile de pensii. În acest sens, i-am solicitat doamnei ministru să îmi transmită care sunt măsurile pe care ministerul coordonat de dumneaei le are în vedere pentru îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a sistemului naţional de pensie şi creşterea sustenabilităţii acestuia.
  • În Întrebarea adresată ministrului Educaţiei, Liviu Pop, am subliniat o problemă cu rezonanţă veche a sistemului educaţional românesc, şi anume, cea a greutăţii mari a ghiozdanelor şcolare pentru elevi, din cauza supraîncărcării acestora cu manuale suplimentare, cu toate că trăim într-o epocă revoluţionară din punct de vedere tehnologic.
  • Pentru a putea face o analiză pertinentă privind sustenabilitatea programului Start-Up Nation, în întrebarea adresată ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, i-am solicitat acestuia să îmi comunice câte planuri de afaceri au fost depuse până în prezent în cadrul programului Start-Up Nation şi câte dintre acestea au primit finanţare nerambursabilă.

Comments are closed.