Header widget area left
Header widget area right

Semne rele anul are. Atacul fulger al PSD asupra justiției și economiei pune sub semnul întrebării democrația și dezvoltarea României

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Se încheie o săptămână grea și nefericită pentru democrația din România. Deși suntem în luna cadourilor, a bucuriei, acest aspect ne-a fost umbrit de cei aflați la guvernare. Suntem la sfârșitul unei săptămâni unde se pun întrebări despre cum va arăta situația economică a țării în 2018 și dacă România va ajunge în situația Poloniei de a fi sancţionată pentru măsurile antidemocratice ale guvernanților.

Am asistat la un asalt al celor care ne guvernează la funcționarea justiției, la statul de drept, la separația puterilor în stat, principiu reprezentativ pentru un regim democratic. Motivul? Crearea unui cadru judiciar favorabil actualilor conducători cu probleme penale. Nu asta au votat românii în decembrie 2016, nu un atac la democrație. Instituțiile jurisdicționale au fost anihilate de reprezentanții coaliției de guvernare PSD-ALDE. Procurorii, judecătorii și toți cei care servesc puterii judecătorești vor resimți efectele dezastruoase ale modificărilor aduse legilor justiției. Revenim, după aproape 13 ani, la perioada guvernării PSD – Năstase, atunci când justiția era politizată, iar dosarele erau întocmite în funcție de directivele partidului aflat la putere. Acest regres ne va costa scump, iar avertismentele venite din partea partenerilor occidentali confirmă acest lucru. România, din cauza liderilor coaliției PSD-ALDE, va deveni un stat izolat, care va fi arătat cu degetul pentru modificările făcute la legile justiției. Dar cei din PSD-ALDE continuă marșul lor de subjugare a justiției, indiferent dacă acest lucru va însemna blocarea celei de-a treia puteri a statului, cea judecătorească, iar protestele magistraților sunt elocvente în acest sens.
Urmează în săptămânile viitoare revizuirea Codurilor Penale. Sub pretextul implementării unei directive europene, cei din majoritatea parlamentară vor încerca să modifice legile pentru a fi scăpați de infracțiunile comise.
Însă, acapararea justiției nu a fost singurul obiectiv pentru cei de la putere în această săptămână. Simultan, au avut loc dezbaterile pe buget, care s-au încheiat cu un vot predictibil pentru majoritatea PSD-ALDE, un buget votat în stil de turmă care își urmează conducătorul. În noul buget, totalmente nerealist,  care va împovora și mai mult românii, investițiile și fondurile pentru dezvoltare sunt aproape inexistente.
PNL nu va sta nepăsător la tot ceea ce se întâmplă azi în România. Am depus deja primele contestații la CCR cu privire la modificările făcute de PSD la legile justiției, pentru că românii au nevoie de o opoziție puternică, de o alternativă viabilă la măsurile actuale care amenință viitorul României.
Prin toate pârghiile legale, Partidul Național Liberal va efectua demersurile necesare pentru ca tendința celor de la PSD și ALDE de a crea un stat clientelar, bazat strict pe interese personale, să fie stopată.

Comments are closed.