Header widget area left
Header widget area right

Romania risca sa aiba o justitie subjugata intereselor politice ale liderilor PSD, fapt ce nu asigura nicidecum independenta sistemului

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Propunerile lansate de ministrul Tudorel Toader cu privire la legile justitie sunt, mai degraba, un atac fara precedent la adresa luptei impotriva coruptiei, la adresa independentei institutiilor de justitie. Practic, prin documentele prezentate de ministru, Romania se intoarce la modelul de justitie practicat in perioada guvernarii PSD dintre 2000 si 2004.
Justitia nu poate fi infaptuita din sediul de partid si din pixul liderului partidului care se afla la putere. Ministrul de Justitie este exponentul unui partid politic, cu o sustinere politica in spate. Asadar, a scoate presedintele din procedura de numire a procurorilor sefi si a intari, totodata, puterea ministrului de Justitiei asupra procurorilor, reprezinta un grav afront adus statului de drept din Romania.
Timp de peste 10 ani, guvernele pe care Romania le-a avut, dar si institutiile statului, s-au dedicat luptei impotriva coruptiei. Modificarea legilor justitiei in maniera prezentata de ministrul Tudorel Toader nu face decat sa ne trimita inapoi in timp si sa anuleze toate progresele pe care le-am inregistrat.
PSD vrea cu orice pret sa puna mana pe justitie, sa isi subordoneze procurorii. Daca aceste modificari, in forma in care au fost ele prezentate, vor fi aplicate, atunci vom asista la o lovitura grava data statului de drept din tara noastra.
PNL se va lupta ca aceste modificari sa nu se aplice, iar independenta puterii judecatoresti sa nu fie afectata. Vom lua toate masurile pe care le vom avea la indemana pentru a impiedica acest atac la adresa justitiei.

Comments are closed.