Header widget area left
Header widget area right

România în era instabilităţii și lipsei de predictibilitate

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

În urmă cu numai doi ani, în timpul guvernării Ponta, PSD – ALDE veneau în fața românilor cu o”revoluție fiscală”, alta decât cea de azi. Atunci, cele două partide propuneau un nou Cod Fiscal, un cod care să nu mai fie schimbat mulți ani.

Au trecut doi ani, iar aceleași partide vin azi și amendează propriul Cod Fiscal, cel pentru care s-au contrat cu tot ce înseamnă suflare sindicală, patronate, partide de opoziție, etc. În 2015, în luna septembrie, președintele Iohannis atrăgea atenția tocmai cu privire la acest aspect, iar cei care se aflau la guvernare dădeau din cap că au înţeles.

Ce spunea președintele: „Nu ne mai putem permite să vorbim despre stabilitate și predictibilitate legislativă, în timp ce pe fond lucrurile rămân exact la fel. Nu aș dori să ne întâlnim din nou anul viitor sau peste doi ani și să fac același bilanț al modificărilor legislative în domenii cheie. Abordări de tipul dăm azi o lege și mâine o modificăm prin ordonanță trebuie să dispară, nu ca o constrângere la adresa executivului, ci ca o dovadă de responsabilitate în exercitarea competenţelor.”

Din păcate, vorbele sale s-au adeverit, iar la distanță de doi ani ne aflăm într-un moment în care guvernul, format tot din PSD – ALDE, modifică „modificările” la Codul fiscal. Numai că, motivația care stă în spatele acestor demersuri este dată de nevoia de bani la buget, astfel încât Guvernul să acopere toate promisiunile și măsurile haotice luate în acest an.

De fapt, PSD și ALDE dau un asalt frontal asupra stabilității fiscale. În final, după cum arată toată lumea, de la sindicate la patronate, de la experți financiari până la consiliile care au avizat negativ aceste modificări, rezultatul va fi o tăiere a veniturilor unor categorii de angajați și o presiune asupra costurilor unor companii.

Din cauza măsurilor adoptate prin ordonanța de urgență de miercuri, PSD pune în pericol veniturile românilor, aduce primăriile în incapacitate de plată și creează tensiune socială. Însă, celor din PSD nu le pasă de aceste lucruri. Ei știu una și bună: să fie bine pentru ei, restul nu contează.

PNL se va lupta cu PSD prin toate mijloacele pe care le are la îndemână. Nu putem să fim de acord cu modificări ale legislației fiscale fără niciun fel de noimă, fără niciun fel de studiu de impact. Primul pas este inițierea unei moțiuni de cenzură, moțiune la care sper să se ralieze toate partidele și toți parlamentarii de bună cuviință și care nu acceptă haosul fiscal al celor din PSD.

Comments are closed.