Header widget area left
Header widget area right

Primăria Galați – administrație nouă, metehne vechi

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Cam așa aș putea să rezum ceea ce se întâmplă în administrația locală din Galați după alegerile locale. Deși, de fiecare dată când este câte un scrutin electoral, PSD vine în fața oamenilor și le spune că vrea mai multă transparență, vrea dialog, vrea ca toate lucrurile să fie făcute la vedere, ei bine, după ce trec alegerile par a uita de toate aceste promisiuni.

Credeam că, odată cu terminarea mandatului vechii administrații gălățene, vom scăpa de anumite practici împământenite prin clădirile municipalității. Una dintre acestea se referă la atribuirea de contracte pentru reparații și igienizări ale clădirilor de învățământ prin încredințare directă.

Nu spun sub nicio formă că nu trebuie să avem școli renovate sau igienizate. Dimpotrivă, vreau ca tinerii din Galați să învețe în cele mai bune condiții, însă lucrările și contractele pentru acestea să aibă loc în mod public, fără niciun fel de suspiciuni.

Am văzut că în presă, în mod greșit, a ajuns informația potrivit căreia suma de bani pe care Primăria Galați o va aloca pentru aceste lucrări este de peste 250.000 lei. Într-adevăr, este peste 250.000 de lei, însă cu mult. Mai exact, valoarea lucrărilor care ar urma să se realizeze prin atribuire directă este de 2.025.187,89 lei, așa cum rezultă din propunerea pentru bugetul de reparații pentru anul 2016, așa cum a fost ea înaintată în luna iunie (după cum se poate vedea din documentele atașate).

Nu sunt împotriva atribuirilor/încredințărilor directe de contracte mici, dar atunci când vorbim de lucrări în valoare totală de 2 milioane de lei, lucrurile se schimbă. Cumulat suma este destul de mare, iar gălățenii ar trebui să știe către cine merg banii lor.

1 2 3 4

Tags: , , , ,

Comments are closed.