Header widget area left
Header widget area right

Președintele PNL Galați, senator George Stângă: În guvernarea PSD – ALDE, toamna se numără scumpirile

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Senatorul PNL Galați, George Stângă, a susținut în cadrul unei declarații politice în Senatul României că întreaga campanie de anul trecut a celor de la PSD se dovedește pe zi ce trece că a fost o minciună continuă. Președintele PNL Galați îi acuză pe cei din coaliția de guvernare că au vândut iluzii deșarte românilor doar pentru a câștiga voturi, în vreme ce realitatea arată cu totul altfel decât ceea ce promiteau.

„Care a fost principala promisiune a celor din PSD? Că vor asigura românilor un nivel de trai mai bun, o creștere a veniturilor, șamd. După 10 luni de guvernare iese la iveală exact contrariul, și anume o înrăutățire a nivelului de trai, scumpiri pe bandă rulantă, în vreme ce veniturile românilor rămân în urmă. (…)

Realitatea românilor, confirmată de cifre oficiale, este că în regimul Dragnea viața se scumpește, puterea de cumpărare scade, iar creșterile salariale de pe hârtie se dovedesc o cacealma. Toate laudele privind creșterea economică, bazată exclusiv pe consum, sunt contrazise de cifrele care se referă la prețuri, la venituri, la taxe și impozite”, a afirmat senatorul George Stângă.

Liderul PNL Galați a spus că „luna septembrie poate fi caracterizată drept luna de foc a guvernării PSD – ALDE. În numai câteva săptămâni s-au înregistrat majorări de prețuri, apariția unor noi taxe, evoluții negative ale unor indicatori economici”.

Printre majorările la care a făcut referire senatorul PNL s-au numărat: rata inflației care a crescut de la 0.1% în ianuarie la 1.8% în septembrie, conform cifrelor prezentate de INS și prețul carburanților care s-a majorat cu 2,19% în septembrie față de august. De asemenea, România a înregistrat cea mai mare creștere de prețuri din ultimele douăsprezece luni (cu 0,50% în septembrie față de august 2017).

„Din păcate, veștile care vin chiar de la INS nu sunt unele îmbucurătoare. Acest val de scumpiri se va accentua în ultimele trei luni din 2017. Tabloul statistic al creșterilor de prețuri și al ratei inflației nu a luat încă în calcul etapa a doua a creșterii accizei (de la 1 octombrie), scumpirea tarifelor la electricitate (cu 5 %, de la 1 octombrie) și preconizata scumpire a gazelor (cu 6 %, amânată la presiuni politice, dar inevitabilă)”, a declarat George Stângă.

Senatorul liberal a concluzionat, spunând că „indiferent dacă recunosc sau nu, toate aceste scumpiri pe bandă rulantă, toate majorările la care asistăm sunt cauzele unei politici economice dezastruoase a actualei guvernări. Asistăm la efecte directe și indirecte ale politicilor incompetente și populiste promovate de guvernarea PSD – ALDE”.

Comments are closed.