Header widget area left
Header widget area right

Presedinte PNL Galati, George Stanga: “ALDE e gata oricand sa schimbe tabara, dupa cum spune ministrul Viorel Ilie. Probleme in paradisul coalitiei PSD – ALDE?”

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Reactia romanilor dupa schimbarile la programul de guvernare, precum si neintelegerile din cadrul coalitiei de guvernare incep sa isi arate efectele asupra aliatilor celor din PSD. Ministrul ALDE Viorel Ilie a declarat, sambata, la Bistrita, ca ALDE face toate eforturile pentru a se apropia de PNL, PMP si USR. Pozitia unui lider al ALDE, a unui ministru chiar, prin care lasa de inteles ca zilele coalitiei sunt numarate, este graitoare in acest sens. Insa, dupa ce ai sustinut aberatiile pesediste este greu sa fii crezut ca ai avea intentii bune.

ALDE azi e tinut cu forta alaturi de PSD de catre presedintele partidului, Calin Popescu-Tariceanu, cel care isi doreste sa se mentina in zona puterii cu orice pret. Dar, dupa cum se poate vedea, cei din ALDE isi doresc cu totul alta directie, una care nu e alaturi de PSD.

ALDE e azi asimilat PSD-ului din cauza liderului sau. Insa, nu putem nega faptul ca sunt in ALDE oameni de dreapta. De asemenea, asa cum spunea si presedintele PNL, domnul Orban, fara ALDE sau parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentara.
In acelasi timp, daca vorbim de coagularea dreptei, acesta a fost unul din obiectivele PNL. Daca vrem sa batem PSD, atunci trebuie sa existe o unitate in zona dreptei. Insa, e prea devreme sa discutam despre acest lucru acum. Totusi, e cat se poate de clar ca aceasta coagulare a dreptei nu se poate face decat in jurul PNL si, din punctul meu de vedere, fara doua personaje politice cheie: Calin Popescu- Tariceanu si Traian Basescu, cei care ar reprezenta o piatra de moara pentru aceasta unitate.

Comments are closed.