Header widget area left
Header widget area right

PNL nu ramane indiferent la actiunile guvernului PSD – ALDE impotriva economiei si justitiei

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

PNL nu ramane indiferent la actiunile guvernului PSD – ALDE impotriva economiei romanesti si, mai ales, a independentei justitiei din tara noastra.

Proiectul de modificare a legilor justitiei propus de ministrul Tudorel Toader reprezinta un atac la adresa justitiei, o incercare a PSD de a-si subjuga institutiile apartinand puterii judecatoresti. Daca proiectul va fi inaintat in forma propusa de ministrul de justitie, PNL va depune motiune simpla impotriva ministrului PSD.

Insa, problema care ii afecteaza pe toti romanii este cea privind economia tarii. Suntem pe minus la incasari bugetare, guvernul a realizat cheltuieli fara margini in incercarea de a-si pune in aplicare programul plin de promisiuni electorale. Suntem intr-o zona periculoasa, riscand sa ajungem pe un deficit de peste 3%, cel agreat cu partenerii europeni. Intr-o perioada in care analistii avertizeaza cu privire la o criza economica, guvernul PSD – ALDE cheltuie fara judecata. De aceea, PNL il va chema in Parlamentul Romaniei pe prim-ministrul Tudose pentru a oferi detalii in privinta situatiei economice.

Un alt aspect care trebuie mentionat este cel referitor la rectificarea bugetara. In mod normal, rectificarea ce ar urma sa aiba loc in luna septembrie ar trebui sa fie una negativa. Motivele sunt lesne dr inteles: colectarea slaba si cheltuielile mari ale guvernului. Guvernantii ne anunta ca vor avea o rectificare pozitiva, lucru aproape imposibil, dupa cum au aratat si analistii economici. Daca vom ajunge in situatia de a avea o rectificare pozitiva, atunci, pe modelul comisiei de ancheta initiata de PSD la inceputul anului fata de rectificarea de bugetara a Cabinetului Ciolos, PNL va propune o comisie parlamentara de ancheta care sa ancheteze rectificarea guvernului PSD – ALDE.

 

PNL nu va neglija demersurile periculoase ale PSD si ALDE impotriva romanilor si se va lupta ca derapajele acestui guvern sa nu fie aplicate.

Comments are closed.