Header widget area left
Header widget area right

PNL este singurul partid care poate asigura o guvernare în interesul românilor

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

PNL a demonstrat că este o forță politică ce poate oferi singura soluție pentru o guvernare serioasă, solidă și rațională. Consiliul Național al PNL, desfășurat la Palatul Parlamentului, a reprezentat semnalul că partidul este unit în jurul unor obiective concrete: câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale de anul viitor, precum şi desemnarea Guvernului.

Mesajul transmis de PNL a fost unul clar și fără echivoc: vrem ca România să fie guvernată în interesul românilor, cu accent pe dezvoltare și investiții. Din păcate, România este astăzi captivă unui grup de politicieni interesați de propriul lor bine, dornici să scape de problemele din justiție. Românii suportă azi consecințele unei guvernări iraționale, care nu are niciun fel de viziune pentru dezvoltarea țării. Românii trăiesc azi mai greu, în pofida tuturor cifrelor bombastice pe care le prezintă PSD. Românii văd cum prețurile cresc, cum ratele li se măresc, cum nivelul de trai le scade.

S-au stabilit la Consiliul Național al PNL liniile definitorii pentru partid. În primul rând, PNL trebuie să își asume rolul de a fi vocea românilor nemulţumiţi, care s-au manifestat în mod public de-a lungul ultimilor ani. Demersurile noastre de până acum, atât în Parlament cât și în spațiul public, au urmărit blocarea acțiunilor abuzive ale unei guvernări discreţionare, îndreptate împotriva românilor și a intereselor acestora. Am reușit să oprim o serie de acțiuni abuzive, în special în domeniul justiției și în plan economic.
PNL are datoria de a fi promotorul mesajelor și intereselor pe care românii le-au strigat în stradă. Faptul că s-a ajuns ca atât de mulți români să își arate revolta, exasperarea, nemulţumirea profundă față de actuala guvernare nu poate fi ignorat.

Totodată, cu ocazia evenimentului de la Parlament, Partidul Național Liberal și-a reafirmat sprijinul necondiționat pentru președintele Iohannis. În 2014 am pornit un parteneriat pentru România, pentru dezvoltarea țării, pentru apărarea democrației, a drepturilor și libertăților cetățenilor. Astăzi, acest parteneriat se dovedește a fi esențial într-o Românie supusă atacurilor unui partid condus de un lider penal, Liviu Dragnea, la adresa justiției şi normelor constituționale. Președintele Iohannis și PNL, alături de românii care au protestat în stradă, au fost asemenea unui ultim bastion în fața jihadului pesedist declanşat împotriva drepturilor cetățenilor.

Anul viitor va fi crucial pentru România. De rezultatul alegerilor europarlamentare și prezidențiale va depinde parcursul României. Azi, peste 80% dintre români declară că sunt nemulțumiți de direcția în care merge țara noastră. Acesta e rezultatul unei guvernări a incompetenței Executivului condus de Viorica Dăncilă. În 2019, la alegerile prezidențiale, PNL îl va susține pe președintele Iohannis pentru o nouă candidatură. Sper ca un nou mandat al președintelui Iohannis, coroborat cu câștigarea alegerilor locale și parlamentare din 2020, să ofere premisa adevăratei schimbări a României.

Comments are closed.