Header widget area left
Header widget area right

PNL a adoptat rezoluții pentru bunul mers al României, dar și viața de zi cu zi a cetățenilor în cadrul Ligii Aleșilor Locali

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

În acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat Liga Aleșilor Locali din PNL, întâlnire în cadrul căreia s-au adoptat o serie de rezoluții care vizează, în primul rând, bunul mers al României, dar și viața cetățenilor.

Partidul Național Liberal a avut în vedere cu această ocazie necesitatea introducerii unui Cod de Integritate pentru Funcţiile Publice, susținerea unei legi a salarizării unitare bazată pe profesionalism și echitate și nu pe calcule meschine electorale, eficientizarea sistemului judiciar prin crearea de instrumente care să îmbunătățească absorbția fondurilor europene, dar și o rezoluție referitoare la legislația electorală.

Referitor la Codul de Integritate, la ora actuală în România legislația este foarte încurcată, ceea ce face să nu se mai știe ce au voie şi ce nu au voie să facă primarii şi consilierii – locali sau județeni. În țara noastră trebuie să existe o legislație coerentă și unitară, prin codificarea, într-un singur act normativ, a tuturor prevederilor referitoare la incompatibilități și conflictele de interese.

De asemenea, în privința unei legi a salarizării unitare bazată pe profesionalism și echitate, PNL este susținătorul  unei legislații în domeniul bugetar care să stabilească în mod clar o serie de principii și criterii. Totodată, este necesar ca performanța profesională să fie încurajată în sistemul bugetar.

PNL își propune prin rezoluția privind eficientizarea sistemului judiciar prin crearea de instrumente care să îmbunătățească absorbția fondurilor europene, să înlăturate toate frânele din calea absorbției fondurilor europene. PNL are voința politică de a adopta soluțiile necesare pentru România, în vreme ce actuala guvernare bate pasul pe loc și dă din umeri.

Un alt punct important pentru PNL este cel cu privire la legislația electorală. Pe parcursul dezbaterilor referitoare la noile legi ale alegerilor locale și parlamentare, PNL a susținut de fiecare dată interesul cetățenilor și principiile democratice. Prin rezoluția adoptată, PNL își reafirmă susținerea pentru modalitatea de alegere a primarilor prin vot direct de către cetățeni, în două tururi de scrutin. În același timp, un obiectiv al rezoluției privind legislația electorală este cel referitor la adoptarea votului prin corespondență, tergiversată de către coaliția de guvernare, dar și dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

Tot în cadrul Ligii Aleșilor Locali, Partidul Naţional Liberal a atras atenţia că resursele limitate pentru modernizarea României sunt irosite prin finanţarea unor proiecte pe criterii politice şi clientelare. În acest sens, PNL susţine, printr-o rezoluție adoptată, existenţa unui program de dezvoltare locală deoarece nevoile de infrastructură ale României nu pot fi acoperite doar din fondurile europene sau bugetele locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>