Header widget area left
Header widget area right

Partidul Național Liberal împlinește 27 de ani de la reînființarea sa oficială în 1990

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Decembrie 1989 nu a reprezentat doar momentul în care conștiința națională și dorința de libertate au cântărit mai mult decât teama față de asupririle unui regim autoritar, bazat pe frică și manipulare. Decembrie 1989 a însemnat și renașterea spiritului liberal în România, care s-a concretizat pe 15 ianuarie 1990 prin reînființarea Partidului Național Liberal.
În cei 27 de ani de la reînființare, Partidul Național Liberal a contribuit în mod decisiv la îndeplinirea unor proiecte importante pentru România: aderarea la Uniunea Europeană și consolidarea democrației și a statutului de drept. PNL și-a asumat rolul de continuator al partidului Brătienilor, cel care a avut un rol esențial la crearea statului român modern, la realizarea României Mari.
PNL este astăzi cel mai important partid de dreapta din România, fiind totodată și al doilea cel mai mare partid al României, revenind acolo unde îi era locul, în fruntea clasei politice românești. Partidul Național Liberal este azi indispensabil spațiului politic românesc, este și va rămâne adevăratul partid de dreapta de pe scena politică românească.
În prezent, Partidul Naţional Liberal este singurul partid din prim-planul vieţii politice româneşti care are privilegiul de a purta supranumele de „partid istoric”. Îmi doresc ca la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unirea a românilor, PNL să își reafirme rolul unificator și de partid al dezvoltării.
PNL a fost și va rămâne o voce puternică în spațiul politic românesc, care va veghea întotdeauna la respectarea drepturilor cetățenilor, a statului de drept și a principiilor democratice. PNL trebuie să aibă ca principal scop realizarea angajamentelor luate în fața cetățenilor, apărarea intereselor acestor și asigurarea bunăstării lor.
Pentru mine, PNL nu înseamnă doar un partid, nu înseamnă doar funcții politice. PNL este formațiunea cu care mă identific, iar principiile și valorile în care cred le regăsesc. În politică trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre, trebuie să învățăm din greșelile pe care le facem la un moment dat. PNL trebuie să dea dovadă în aceste momente importante din parcursul său politic de unitate și solidaritate, dar și de adevărate abilități politice.
La mulți ani, PNL!

Comments are closed.