Header widget area left
Header widget area right

Parlamentul PSD – ALDE a înființat comisia de anchetat…nimic

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Ieri am asistat la continuarea propagandei electorale pe care PSD a pus-o în practică pe timpul campaniei electorale. Coaliţia formată în jurul PSD – ALDE încearcă să se victimizeze în faţa românilor invocând greaua moştenire a guvernării tehnocrate. Nu e pentru prima dată când PSD face acest lucru. De fiecare dată când a ajuns la guvernare, PSD a încercat să dea vina pe alţii pentru nereuşita lor.
Pe parcursul campaniei electorale, PSD a propus o serie de măsuri care, aşa cum au arătat şi analiştii economici, reprezintă o presiune însemnată pe bugetul ţării noastre. PSD a ignorat toate analizele realizate şi au spus că sunt bani suficienţi pentru a pune în aplicare toate promisiunile făcute.
Când au ajuns la guvernare, lucrurile s-au schimbat, iar de la preluarea guvernării au invocat o `gaură` în bugetul României. Aşa cum s-a dovedit, acea gaură nu există, iar aici îl citez pe consilierul guvernatorului BNR. Noul an fiscal începe de la 0, cu veniturile pe care le planifică să le corecteze şi cu cheltuielile pe care le planifică a le face. Acest lucru nu l-a mai spus PSD, ci au ţinut-o sus şi tare cu gaura bugetară.
De ce s-a ajuns la acest circ în Parlamentul României cu o comisie de anchetă a guvernului Cioloş? Pentru că PSD vrea să îşi justifice eşecul în a livra promisiunile făcute românilor. E mai simplu să spui că au dispărut 10 miliarde de lei, în loc să admiţi că nu eşti capabil să te ţii de cuvânt.
Comisia de anchetă despre care discutăm azi transformă Parlamentul României din putere legiuitoare în organ de anchetă. Nu cred că acesta e rolul Parlamentului. Sunt instituţii abilitate pentru a spune ce s-a întâmplat cu acea sumă de bani, de ce colectarea nu a reuşit. Există Curtea de Conturi care poate să realizeze un raport, există Corpul de Control al Prim-Ministrului.
Cele două partide ale coaliţiei de guvernare spun public că își doresc ca oamenii să îşi recapete încrederea în Parlament. Cu asemenea comisii de anchetă doar pentru a face scandal nu cred că se rezolvă lucrurile.
Dacă tot vin şi propun comisii, le-aş propune celor din PSD-ALDE să facă o comisie care să analizeze un document întocmit de Curtea de Conturi în anul 2016, intitulat „Sinteza Raportului de audit privind Contul general anual de execuţie a bugetului de stat pe anul 2015″, care prezintă mai multe abateri constatate la Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională în vremea când acesta era condus de Sorin Grindeanu, azi prim-ministrul PSD şi ALDE. Astfel, raportul Curţii de Conturi pe anul 2015 menţionează mai multe abateri în cadrul Ministerul Comunicaţiilor, care au produs prejudicii în valoare de 16.500.000 de lei, adică peste 3.500.000 de euro. De menţionat că întreg bugetul Ministerului Comunicaţiilor a fost, în 2015, de aproape 500 de milioane de lei.
De ce nu discută nimeni despre acest lucru? De ce se feresc cei din majoritatea parlamentară să ia în discuţie un asemenea subiect care arată clar un prejudiciu adus statului român? Vă e frică de faptul că vor putea oamenii să vadă ce a lăsat în urmă guvernarea PSD- ALDE în urmă cu un an de zile?
Această comisie de anchetă pe care cei din PSD – ALDE au propus-o și au votat-o nu este altceva decât o diversiune pentru a distrage atenţia oamenilor şi a opiniei publice de la guvernarea pe care abia o încep, o guvernare care deja a dat primele ordonanţe de urgenţă.
Vorbeau cei din PSD de normalitate la învestirea guvernului. Ceea ce au făcut luni, acest exerciţiu de imagine oare li se pare un lucru normal? De ce nu lasă cei din PSD – ALDE instituţiile abilitate să îşi facă treaba?

Comments are closed.