Header widget area left
Header widget area right

La Galați lucrul făcut de mântuială devine regulă sub administrația PSD – UNPR

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Dacă la Consiliul Județului Galați vorbim de o serie de decizii care nu au logică (precum achiziția de lidonit ca antiderapant), în privința municipiului Galați lucrurile sunt și mai tragicomice. Miercuri seara, la o temperatură de doar 4 grade, la ieșirea din oraș se asfalta de zor. Mai exact, municipalitatea condusă de Marius Stan a început asfaltarea străzii Traian, de la intersecția cu strada Ștefan cel Mare spre Metro.

Excesul de zel al municipalității nu ar fi criticabil dacă nu ar veni în contradicție cu normativele tehnice afișate pe site-ul Ministerului Dezvoltării.  Mai exact, lucrarea executată de Primăria municipiului Galați nu respectă art. 79 din Secțiunea 3 – Așternerea mixturii asfaltice din „Normativ – Mixturi asfaltice executate la cald. Condiții tehnice privind proiectarea, prepararea și punerea în operă. Indicativ AND 605 (revizuire AND 605-2013)”.
Ce prevede articolul cu pricina: „Aşternerea mixturilor asfaltice se face la temperaturi ale stratului suport de minimum 10oC , pe o suprafață uscată”.
Și ne mai mirăm de ce primăvara, de sub stratul de zăpadă, înfloresc gropile în asfalt. Oare cât ar putea să reziste un asfalt turnat la temperaturi necorespunzătoare? Dar întrebarea și mai importantă: de ce Primăria a ales să încalce aceste prevederi de ordin tehnic? Este vorba de incompetență sau de o lucrare facută cu rea credința?
Asta cu siguranță vom afla, însă până atunci gălățenii vor avea o stradă nouă câteva luni, după care va reveni calvarul gropilor. 
IMG-20151203-WA0001

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>