Header widget area left
Header widget area right

Invatamantul este pentru PSD doar un instrument politic

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Inceperea noului an scolar se apropie cu pasi repezi, iar odata cu el ies la iveala problemele din Ministerul Educatiei. Domeniul invatamantului pare a fi pentru PSD doar un instrument politic, iar interesul urmarit de mai marii din minister nu e cel al elevilor, ci de bunastarea unor apropiati ai partidului.

Saptamana trecuta aflam, cu siderare, ca elevii de clasa a cincea nu vor avea manuale pe banci in prima zi, in conditiile in care in urma cu doar cateva saptamani acelasi ministru ne spunea ca totul e in regula in privinta manualelor.
http://mobile.hotnews.ro/stire/21959072
Nu vorbesc de aceasta data in calitate de senator sau de om politic, ci in calitate de parinte. M-am saturat sa vad cum PSD face experimente pe copiii nostri, modificand legi, modificand manuale, dandu-si cu stangu-n dreptul din cauza unor interese politice. Mi-e greu sa accept ca ministrul nu a stiut de situatia manualelor de clasa a cincea si abia a aflat saptamana trecuta. Ori e incapabil sa coordoneze ministerul, ori e vorba de incompetenta. Copiilor trebuie sa le fie asigurate toate cele necesare pentru inceperea noului an. Noi, parintii, ne indeplinim atributiile care ne revin. Ar trebui ca si statul sa aiba aceeasi preocupare, deoarece vorbim de cei care vor asigura viitorul acestei tari.
Insa, nu e vorba doar de lipsa manualelor in ceea ce il priveste pe ministrul Educatiei. Vineri, tot noaptea cum ne-au obisnuit pesedistii, au fost inlocuiti 14 sefi de inspectorate scolare judetene. Motivul? Nu se stie inca, insa informatiile care apar public arata ca la mijloc sunt tot felul de interese politice.
http://m.gandul.info/stiri/13-sefi-de-inspectorate-scolare-demisi-prin-fax-inspector-sau-eu-sunt-depasit-sau-domnul-ministru-e-depasit-de-situatie-16699399
Educatia este o componenta cheie a societatii in care traim. Nu putem sa acceptam ca niste guvernanti vremelnici sa isi bata joc de sistemul de invatamant si de copii. PNL ia in calcul ca, dupa inceperea sesiunii parlamentare, sa depuna o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei, asta daca nu isi dau seama Liviu Dragnea sau Mihai Tudose ca la invatamant au o persoana incapabila sa se ocupe de acest minister.

Comments are closed.