Header widget area left
Header widget area right

Întrebare privind situația alunecărilor de teren din satul Izvoarele (Galați)

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Î N T R E B A R E

 

Adresată: Doamnei Adriana PETCU

                  Ministrul Apelor și Pădurilor

De către domnul senator: George-Cătălin Stângă

Circumscripţia electorală:  Nr. 18 Galați

Grupul Parlamentar: Partidul Național Liberal

Şedinţa Senatului din data de: 06 martie 2017

Obiectul interpelării: Situația alunecărilor de teren din satul Izvoarele (Galați)

Stimată doamnă Ministru,

 

Vă supun atenției o problemă cu care se confruntă locuitorii satului Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, județul Galați. Localitatea a fost afectată în mai multe rânduri de inundații, iar cetățenii au ajuns la capătul puterilor în privința luptei cu natura. Inundațiile din 2013 și 2016, cărora li s-au adăugat seriile de cutremure despre care s-a discutat la nivel național, sunt doar câteva din fenomenele cu care locuitorii din Izvoarele s-au confruntat.

În acest an locuitorii din Izvoarele au o nouă problemă reprezentată de alunecările de teren de pe versantul unui deal cauzate de ploile din ultima perioadă. Alunecarea de teren se întinde deja pe 300 de metri și o lățime de 250 de metri, însă nu reprezintă, deocamdată, nicio amenințare pentru locuințele din satul Izvoarele sau pentru drumul județean din apropiere. Totuși, pe versantul dealului se află și o conductă magistrală de gaze naturale. Situația a rămas sub monitorizarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a pompierilor voluntari din localitate.

În acest moment oamenii trăiesc cu spaima că locuințele le vor fi afectate de acest fenomen al naturii. Tocmai de aceea, doamnă ministru, asigurându-vă de întreaga considerație, vă solicit să îmi comunicați care sunt măsurile pe care ministerul pe care îl administrați le are în plan să le întreprindă, astfel încât viața locuitorilor din satul Izvoarele să nu fie pusă în pericol.

Solicit răspuns scris conform Regulamentului Senatului.

 

Comments are closed.