Header widget area left
Header widget area right

Împăciuitorul PSD a fost doar o imagine electorală

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

În campania pentru parlamentare, preşedintele PSD şi toţi liderii partidului au vorbit în nenumărate rânduri despre colaborare, despre revenirea la normalitate, despre `pace şi armonie` în politica românească. Numai că, realitatea postelectorală este cu totul alta, PSD deschizând mai multe fronturi de bătălie.
1) Cu preşedintele Iohannis. Frustrarea că nu au putut să îşi impună prim-ministrul pe care l-au dorit şi că preşedintele Iohannis a atras atenţia cu privire la manevrele coaliţiei PSD – ALDE, de ordin economic dar și juridic, a făcut ca din partea majorităţii parlamentare să apară ameninţări la adresa preşedintelui.
2) Cu PNL. Încă din primele zile, liderii PSD au avut grijă să atace PNL prin tot felul de acuzaţii, unele dintre ele care nu aveau niciun fundament.
3) Cu guvernul Cioloş. PSD începe să invoce `greaua moştenire`. De ce? Pentru că au venit cu un program de guvernare nerealist, populist şi care nu ţine seama de resursele pe care le are România. După doar câteva zile şi-au dat seama că vor avea probleme în a pune în aplicare toate promisiunile făcute în campanie. Şi ce au făcut? Au găsit un ţap ispăşitor pentru eşecul guvernului Dragnea – Grindeanu în `persoana` guvernului Cioloş.
4) Cu românii care câştigă bine. Încă din primele zile, PSD-ul domnului Dragnea a găsit de unde să facă rost de o parte din banii de care guvernul are nevoie pentru a-şi implementa măsurile: taxarea celor mai înstăriţi. De asemenea, se anunţă şi renunţarea la cota unică, după cum anunţa unul din liderii coaliţiei.
5) Cu justiţia din România. Acest ultim front deschis de majoritatea parlamentară nu este unul surprinzător. Este o problemă mai veche a liderilor coaliţiei PSD-ALDE. Întrebarea mea este: românii care i-au votat ştiau că votează pentru contestarea legii care interzice celor condamnaţi penal să guverneze România sau că votează pentru amnistie şi graţiere?
PSD-ul începe să își arate treptat adevărata față. PNL va urmări cu atenție activitatea coaliției de guvernare și va atrage de fiecare dată atenția cu privire la derapajele celor două partide de guvernământ.

Comments are closed.