Header widget area left
Header widget area right

Frăția stângii revine!

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

PSD și UNPR dovedesc încă o dată care sunt adevăratele lor intenții pe scena politică. După fățărnicia din momentul învestirii guvernului Cioloș, atunci când și reprezentantii PSD, dar și ai UNPR se arătau foarte dornici să reformeze clasa politică, să facă o altfel de politică, ședința de marți a demonstrat că cele două partide nu știu cum să pună mâna din nou pe putere și să o conserve.

UNPR, un partid fantomatic, nu poate exista fără PSD. Acest lucru a fost reconfirmat și marți. Interesul de grup și dorința de a fi cât mai aproape de putere manifestate atât de PSD, cât și de UNPR, i-au determinat pe liderii celor două formațiuni să treacă peste așa-zisele disensiuni care păreau că separă cele două partide.

PSD-ul lui Liviu Dragnea vrea să se asigure că nu va scăpa de sub control oamenii UNPR-ului, cei care, la momentul potrivit, ar putea să îi ofere majoritatea de care are nevoie, iar la nivel local îi poate oferi susținerea necesară în alegerile locale și în cele parlamentare.

Social-democrații și UNPR-iștii vor să mențină controlul asupra puterii, chiar și din Parlament, acolo unde sigur își vor urmări propriile interese la fiecare proiect legislativ.

În acest moment, pe scena politică PSD și UNPR nu mai pot reprezenta o alternativă pentru cetățeni. Cele două partide au dovedit că nu au înțeles că politicul ar trebui să facă un pas în spate și să se reformeze. La Galați, primarul Stan este dovada cea mai bună a UNPR-istului clasic, mânat doar de dorința pentru putere și nimic mai mult.

PNL a înțeles că este nevoie de o schimbare a modului în care se face politică. Reprezentanții liberali au susținut nevoia unui guvern tehnocrat și nu politic, așa cum strada a cerut. De asemenea, PNL va aplica un audit intern, al cărui scop va fi acela de a ajuta la reformarea partidului. 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>