Header widget area left
Header widget area right

Drama bebelușilor din Argeș trebuie să înceteze! Autoritățile trebuie să acționeze!

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Drama copiilor din Argeș internați la Spitalul Marie Curie din București continuă. Am aflat ieri că încă un copil și-a pierdut viața în bătălia cu o bacterie care încă rămâne misterioasă pentru instituțiile statului. Din punctul meu de vedere, iar de această dată vorbesc ca părinte, este inadmisibil să treacă atâtea zile de la descoperirea cazurilor iar autoritățile să nu știe cauzele care au stat la baza îmbolnăvirii micuților.

Am ajuns ca după al 3 lea deces și o stare de emoție uriașă, multă lume să se întrebe: câți bebeluși trebuie să mai moară până când autoritățile vor acționa cum trebuie! De 3 zile se discută aprins despre situația de la Antena 3, însă atenția ar trebui să fie îndreptată asupra acestei tragedii. Astfel de subiecte sunt cele care afectează viața românilor.

Din păcate, mă văd nevoit să critic modul în care ministrul Sănătății a acționat în aceste zile. Ca părinte, ca tată a doi copii, unul dintre ei de câteva luni, nu pot să rămân indiferent la modul în care s-a acționat. Nu avem, după mai bine de 10 zile, nicio informație cu privire la cauza îmbolnăvirii acelor micuți.

Sper ca premierul Cioloș să ia atitudine față de actuala situație, exact așa cum a anunțat în fața Parlamentului astăzi, iar ministrul Sănătății să înceapă să informeze cetățenii, părinții și toți cei care stau cu sufletul la gură în aceste zile. Este nevoie de înființarea unei comisii de anchetă la nivel național prin care să ne informeze pe noi, cetățenii români, cu privire la evoluția acestor cazuri.

Au apărut tot felul de speculații care nu au făcut altceva decât să impacienteze populația. Ministrul Sănătăţii a acţionat cu întârziere şi a părut total depăşit de situaţie, inclusiv din perspectiva faptului că nu ştia situaţia de pe teren (nu ştia dacă spitalele afectate au sau nu au medicamentele necesare pentru a interveni). Măcar în al douăsprezecelea ceas autoritățile abilitate ar trebui să acționeze așa cum trebuie.

Tags: , , , ,

Comments are closed.