Header widget area left
Header widget area right

Delirul politic fără margini al PSD-ului și tacticile lui Dragnea & co de a pune mâna pe justiție

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Asist în ultimele zile la un adevărat delir politic din partea PSD-ului. Intrat în fibrilațiile sentinței pe care judecătorii trebuie să o anunțe în dosarul său, președintele PSD-ului aruncă pe piață tot felul de fumigene în speranța că va pune presiune pe președintele Iohannis pentru a o revoca pe șefa DNA. Lucrurile sunt, din câte am observat, foarte simple: președintele nu are un termen prevăzut de decizia CCR.
Însă, aceste lucruri nu contează pentru Dragnea și gașca pesedistă. Ei vor cu orice preț să o schimbe pe șefa DNA în speranța că așa vor scăpa de dosare. Eu zic că se înșeală amarnic dacă sunt de părere că, fiind partea a Uniunii Europene, ne putem întoarce la perioada Năstase, atunci când dosarele se dictau de la sediul partidului.
Un alt aspect care mi se pare de-a dreptul deplasat este cel referitor la o posibilă suspendare a președintelui Iohannis, pe care o flutură pesediștii mici și mari prin presă. Haideți să fim exacți: președintele nu a încălcat sub nicio formă Constituția, președintele a spus că analizează motivarea CCR. Ideea suspendării președintelui a venit de la niște reprezentanți ai PSD-ului, probabil puși de Dragnea, în dorința acestuia de a pune mâna pe justiție prin orice metodă. Pesediștii sunt conștienți că singura variantă prin care pot pune de tot mâna pe justiție este dacă îl înlătură pe președintele Iohannis.
Ce așteptări ar avea pesediștii de la o presupusă suspendare? Simplu: să pună propriul lor om la șefia DNA. Acesta e obiectivul PSD-ului și al lui Liviu Dragnea încă din momentul în care au preluat guvernarea.
Deocamdată vorbim doar de scenarii aruncate în public de pesediști pentru a „testa piața”, să vadă dacă o asemenea propunere ar avea susținere. Pesediștii au însă o problemă: președintele a fost ales democratic de șase milioane de români în 2014. Ce vor ei să facă este să înfrângă votul a șase milioane de cetățeni pentru bunul plac al lui Dragnea. Sunt curios, stimați pesediști, dacă aveți curajul de a merge până la capăt la votul popular. Am convingerea că toți cei care l-au votat pe președintele Iohannis în 2014 vor spune nu abuzului PSD-ului și încercării de a prelua puterea prezidențială.
Din nou, vorbim doar despre scenarii pe care le fac pesediștii în disperarea lor. Sper ca în anul Centenarului să nu avem crize politice generate de orgoliile personale ale unui lider care își vede domnia cum apune.

Comments are closed.