Header widget area left
Header widget area right

De la America – țara tuturor posibilităților, la Galați – orașul tuturor imoralităților.

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Avem situația următoare: o societate de termoficare defunctă – Apaterm, o societate de termoficare nouă care a preluat distribuția agentului termic – Calorgal și cam 180 de salariați ai Apaterm, acum ai Calorgal.

Până acum nimic nu pare să scoată în evidență marea imoralitate care stă în spatele acestei situații. Însă, dacă adăugăm faptul că instanța a decis marți, 26 ianuarie, că foștii salariați ai defunctei societăți de termoficare Apaterm vor primi salarii compensatorii, iar aceștia sunt în același timp angajații noii societăți, atunci ne trezim într-o situație complicată.

În toată această problemă, ilegalități nu ar fi, deoarece plăţile compensatorii au fost prevăzute în contractul colectiv de muncă de la Apaterm. Chestiunea care nu mi se pare normală ține de modul în care s-a făcut transferul personalului de la Apaterm la Calorgal. De ce în momentul angajării pe noua societate nu s-a gândit cineva să precizeze în contract renunțarea la orice compensații de la Apaterm?

Până acum Calorgal pare a fi o nouă invenție păguboasă a administrației municipiului Galați. Pe lângă aceste plăți compensatorii care trebuie plătite foștilor / actualilor angajați mai este și gaura produsă de Calorgal în numai câteva luni în bugetul administrației.

Dar povestea nu se oprește aici. Mai sunt peste 500 de oameni care așteaptă o decizie a instanței prin care să primească salarii compensatorii. Așadar, Primăria va plăti din bugetul gălățenilor, din cauza incompetenței, a nepăsării, salarii compensatorii pentru  angajați ai Apaterm, iar acum ai Calorgal.

Întreaga situație mi se pare o bătăie de joc la adresa gălățenilor care muncesc zi de zi pentru banul pe care îl câștigă și din care plătesc taxele și impozitele. Nu mi se pare normal ca persoane care își continuă activitatea să primească salarii compensatorii. Nu îi critic pe oamenii care beneficiază de aceste salarii, deoarece ei doar profită de un context favorabil creat de incompetența autorităților. Aș vrea ca municipalitatea să se trezească și să vadă situația caraghioasă în care au adus Galațiul.

După un asemenea spectacol tragicomic cred că se impun niște demisii și asumarea răspunderii pentru haosul creat. Dar vom vedea așa ceva de la oamenii din Primărie? Nu cred, pentru că ei au modelul indolenței lui Marius Stan.

Tags: , , , ,

Comments are closed.