Header widget area left
Header widget area right

Consultări cu aleșii locali ai PNL la început de sesiune parlamentară

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Săptămâna viitoare va începe o nouă sesiune parlamentară, una în care îmi doresc ca proiectele pentru Galați să primească susținere din partea colegilor din Legislativ. În calitate de senator de Galați voi continua să aduc în atenția Parlamentului și a instituțiilor centrale principalele probleme cu care se confruntă comunitățile locale din județ.

Cel mai bun mod de a afla prioritățile cetățenilor Galațiului, ale comunităților locale din județul nostru îl constituie informarea directă de la reprezentanții acestora. Am demarat, încă de la preluarea mandatului de președinte al PNL Galați, o serie de întâlniri zonale și periodice cu aleșii locali ai partidului.

Sâmbătă şi duminică am avut 4 astfel de întâlniri, în Oancea, Târgu Bujor, Tecuci şi Pechea, la fiecare participând aproximativ 30 de consilieri PNL. Principala mea preocupare a fost aceea de a afla de la ei problemele cu care se confruntă comunitățile din care fac parte şi ce soluții se pot găsi la nivel local, județean sau național. De asemenea, sunt interesat să aflu ce legi pot fi îmbunătățite pentru a veni în sprijinul acestor comunități.

Consider că au fost patru întâlniri constructive, în urma cărora au fost identificate o serie de soluții pe care PNL să le implementeze și cu care să vină în atenția oamenilor și a instituțiilor.

O serie de probleme comune au fost identificate pentru comunitățile din Galați, iar printre acestea se numără starea precară a drumurilor, gestionarea gunoiului menajer, dar și iluminatul public. Acestea vor fi direcţionate de consilierii PNL către instituţiile abilitate să le soluţioneze, dar vor fi semnalate și prin interpelările și întrebările pe care le voi depune în Parlament.

Totuși, consider că cea mai mare problemă este dată de sumele mici de bani pe care autoritățile publice locale le au la dispoziție pentru investiții si dezvoltare, care sunt cu 40% mai mici în 2018. Acest lucru nu arată decât o iresponsabilitate din partea celor care dețin puterea și cărora nu le pasă de binele cetățenilor.

Totodată, am discutat și despre criza politică de la ora actuală, în contextul în care mâine va fi votat un nou guvern PSD, cel de-al treilea într-un an de zile.

Le mulțumesc tuturor aleșilor PNL pentru participarea și implicarea în discuțiile pe care le-am avut. Îi asigur că vor avea susținerea mea și a organizației județene pentru toate proiectele pe care doresc să le realizeze pentru cetățeni.

Comments are closed.