Header widget area left
Header widget area right

Codurile Penale adoptate de majoritatea PSD – ALDE, o nouă lovitură gravă dată democrației

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Săptămâna aceasta, Camera Deputaţilor a votat, în doar câteva ore, sutele de amendamente pe care coaliția PSD-ALDE le-a adus Codurilor Penale. A fost o ședință maraton, dar una cu care ne-am obișnuit deja din partea actualei majorități. Votul dat de Camera Deputaţilor a fost un nou pumn în gură pus opoziției, o nouă lovitură gravă dată democrației. Cei de la putere au făcut un nou tur de forță pentru a trece niște modificări la Codurile Penale care vin să le servească politicienilor cu dosare, în mod special, liderului PSD, Liviu Dragnea.

Analizând dezbaterile care au avut loc zilele trecute, am constatat că parlamentarii PSD şi ALDE nu au trecut prin filtrul propriei raţiuni votul acordat, ci au făcut-o doar după felul în care a ridicat degetul  liderul de grup. De altfel, în câteva minute nu aveau cum să citească zeci de pagini de amendamente. A fost un exercițiu de putere al PSD și nimic mai mult.
Această acțiune a PSD ne costă pe noi toți. De ce? Pentru că avem o politică penală care protejează infractorul și limitează munca procurorilor. Legislaţia adoptată de majoritatea PSD – ALDE nu e altceva decât o parafare a cârdășiei infractorilor din care fac parte și unii din colegii celor din actuala coaliție. Au eliminat prin aceste amendamente la Codurile Penale inclusiv unele infracțiuni de corupție.
Nu e admisibil ceea ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, iar acest lucru nu poate să rămână fără consecințe. De aceea, așa cum au anunțat și colegii mei, PNL va sesiza Curtea Constituțională în speranța că testul constituțional va scoate la iveală abuzul majorității PSD – ALDE.
În această săptămână, în Camera Deputaților a avut loc o nouă mizerie marca PSD – ALDE, una care pune cruce eforturilor pe care România le-a făcut în lupta anticorupție.

Comments are closed.