Header widget area left
Header widget area right

COALIŢIA PSD – ALDE TRANSFORMĂ ŢARA ÎNTR-UN PARADIS INFRACŢIONAL

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Cazul bătrânului din Galați, atacat și tâlhărit de un proaspăt recidivist eliberat în baza recursului compensatoriu, a îngrozit o țară întreagă. Și mai grav este că acest caz de o violență extremă completează o lungă listă de violuri, tâlhării și crime, comise de infractori lăsați în libertate, prin decizia iresponsabilă a coaliţiei PSD – ALDE.

După ce un tânăr din Mediaș a fost ucis de doi recidiviști eliberați, în baza recursului compensatoriu şi după ce o adolescentă de 17 ani a fost atacată în scara blocului, bătută crunt și deposedată de bunuri tot de un recidivist beneficiar al recursului compensatoriu, a venit rândul unui bătrân de 75 de ani din Galați să fie bătut cu bestialitate și jefuit, în miezul zilei de 14 ianuarie 2019, într-o scară de bloc,  de un alt recidivist beneficiar al absurdei Legi.

Declarațiile făcute de prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă, în conferința de presă de la sediul PE, sunt lesne a fi catalogate drept o jignire și o ofensă majoră la adresa întregii societăți din România.

Aceasta nu a fost capabilă să ofere un răspuns coerent și concret jurnaliștilor atunci când i-au fost adresate întrebări pe marginea Legii recursului compensatoriu, a violențelor și infracțiunilor cărora le-au căzut victime cetățeni nevinovați și, mai ales, dacă va dispune măsuri în acest sens.

Proiectul de lege referitor la recursul compensatoriu, inițiat de guvernul tehnocrat a fost modificat de parlamentarii PSD+ALDE+UDMR, în urma amendamentului depus de deputaţii aceloraşi formaţiuni politice din Comisia Juridică a Camerei Deputaților. În acest sens, 3 zile câștigate la 30 de zile de detenţie efectuate, în condiții necorespunzătoare – varianta propusă de tehnocraţi -, devin 6 zile, ca urmare a modificărilor efectuate de PSD şi ALDE, sprijiniţi de UDMR.

Legea privind recursul compensatoriu a fost adoptată de Camera Deputaților (sub conducerea lui Liviu Dragnea), forul decizional, pe 9 mai 2017. În aceeași lună, PNL a atacat actul normativ la Curtea Constituțională, dar în 5 iulie 2017, a fost respinsă, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate.

Consecințele adoptării acestei legi se văd astăzi pe străzi, în scara blocului, pe toate canalele media, în toate rețelele de socializare, dar mai ales în starea de nesiguranță și teamă a românilor.

Ca parlamentar și cetăţean al României, afirm cu tărie că răspunderea pentru consecințele aplicării Legii recursului compensatoriu revine celor care au inițiat acest proiect, celor care au dat aviz favorabil şi celor care au adoptat respectiva lege.

Guvernul Dăncilă, PSD, ALDE și UDMR ar trebuie să își ceară scuze în fața tuturor părinților din România care au ajuns să-și aștepte cu sufletul la gură,  îngrijorați, copiii să ajungă acasă, teferi și nevătămați.

Guvernul PSD-ALDE și UDMR ar trebui să își ceară iertare față de toți vârstnicii și bunicii din România, care au ajuns să trăiască în teroare, să iasă cu frică din case, să le fie teamă să mai deschidă cuiva ușa!

Guvernul PSD-ALDE și UDMR ar trebui să își ceară iertare față de toți românii care au privit îngroziți imagini cu violențe greu de descris, comise de infractori proaspăt eliberați din închisori şi pentru că nu au ţinut cont de pericolele la care ne expun și de consecințele pe care toate aceste atrocități le generează, pe termen lung, la nivelul întregii societăți românești!

În calitate de senator, solicit de urgență premierului Viorica Dăncilă să emită o Ordonanță de Urgență care să anuleze recursul compensatoriu. Cetățenii României trebuie să trăiască în siguranță, nu sub amenințarea infractorilor periculoși, lăsați liberi pe străzi şi încurajaţi să revină la comportamentele infracţionale din cauză că pedepsele privative de libertate au fost reduse considerabil.

Comments are closed.