Header widget area left
Header widget area right

Cei nascuti liberi isi doresc o Romanie curata si puternica

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Romania se afla intr-un moment esential pentru viitorul sau. Cetatenii au dat semnalul ca lucrurile nu mai pot continua in aceeasi maniera in care au avut loc pana la acest moment. Tinerii, cei care isi doresc o Romanie ca afara, au fost motorul miscarilor care au dus la o resetare a clasei politice, la schimbarea unui Guvern care trebuia de mult sa plece.

PNL a inteles ca Romania are nevoie de o schimbare, insa de una adevarata, nu doar de aparenta. Prin intermediul Tineretului National Liberal, PNL va demonstra tuturor romanilor ca este un partid care intelege solicitarile romanilor si doleantele acestora.
“Nascut liber” este deviza traditionala a TNL, una care in aceste zile capata o semnificatie si mai puternica. Tinerii “nascuti liberi” dupa 1989 au tras un semnal de alarma catre intreaga clasa politica, careia i-au spus ca asa nu se mai poate continua. Fiecare dintre cei care au protestat in ultimele zile isi doreste ca sistemul politic din Romania, Guvernul si administratiile locale sa fie performante si transparente.
In cadrul intalnirii de la Sibiu din acest sfarsit de saptaman, Tineretul National Liberal si-a asumat public promovarea urmatoarelor deziderate, in acord cu solicitarile legitime ale societatii civile:
·         Transparenta totala a activitatii parlamentare si a tuturor voturilor exprimate in Senat si Camera Deputatilor. Principiul democratiei reprezentative si actualele rigori constitutionale nu justifica lipsa de transparenta decat in situatii cu totul exceptionale.
·         Eliminarea imunitatii parlamentarilor in fata solicitarilor Justitiei, prin adoptarea unei hotarari cadru in acest sens la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare.
·         Extinderea mecasimului de sanctionare a traseismului politic si la nivelul parlamentarilor prin introducerea posibilitatii revocarii senatorilor si deputatilor prin referendum local.
·         Suspendarea de drept a parlamentarilor care detin portofolii ministeriale pe perioada exercitarii mandatului de ministru.
·         Limitarea puterii de legiferare a Guvernului, prin reglementarea stricta a situatiilor, temelor si restrictiilor care privesc adoptarea ordonantelor de urgenta.
·         Respectarea articolului 8 din Legea Educatiei Nationale privitor la alocarea unui procent de minim 6% din PIB
·         Depolitizarea si debirocratizarea institutiilor administratiei publice, informatizarea administratiei publice si unificarea bazelor de date.
·         Diminuarea fenomenului de supralegiferare si legiferara paralela si declansarea unui proces de unificare a legislatiei pentru a obtine legi suple si coerente.
·         Transparentizarea actualului cadru legislativ in sensul unui acces electronic liber si neingradit la actele normative in forma lor actualizata si consolidata.
·         Cadru fiscal predictibil, in acord cu solicitarile mediului de afaceri, orientat spre stimularea muncii si dezvoltarea afacerilor autohtone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>