Header widget area left
Header widget area right

Bilanțul real al guvernării Dragnea – Dăncilă: salarii mai mici, rate mai mari, prețuri mai mari!

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Guvernarea României de până acum, în ciuda bilanțului triumfalist al premierului Dăncilă, arată din ce în ce mai rău.

Vă dau doar câteva exemple: niciun kilometru de autostradă inaugurat, niciun spital regional început. Sunt două elemente cruciale pentru orice stat.

Succesul unei guvernări este dat de rezultatele pe care le obține. În cazul acestei guvernări PSD – ALDE sunt mai vizibile nerealizările.

România are astăzi probabil cel mai incompetent guvern pe care l-a avut începând cu anul 1990 și până în prezent, care pune în pericol stabilitatea, economia și justiția din România.

Au trecut șase luni de când al treilea Cabinet Dragnea – PSD a preluat guvernarea țării, iar doamna premier a ieșit să anunțe triumful, un triumf însă fals.

De ce consider că bilanțul guvernării PSD – ALDE este unul mincinos?

1) consecințele revoluției fiscale a făcut ca 1,2 milioane de români să aibă salarii reduse. Sunt datele oficiale ale Blocului Naţional Sindical. Despre acest lucru nu a spus nimeni nimic din guvernul PSD – ALDE.

2) ratele românilor la bănci cresc în mod constant din cauza majorării fără margini a ROBOR-ului. Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,43%, cel mai mare nivel din februarie 2014. Românii plătesc azi sute de lei în plus la ratele aferente creditelor pe care le-au luat. Sunt oameni care au cumpărat o locuință și se pot trezi că nu pot plăti. Ce le spune guvernul Dăncilă acestora?

3) inflația a crescut. România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata anuală a inflației în iunie 2018, înregistrând o creștere de 4,7% a Indicelui Armonizat al Prețurilor de Consum (IAPC), arată datele comunicate miercuri de Eurostat. Ce înseamnă acest lucru? Prețuri mai mari pentru produse. Cum răspunde guvernul? Nu are un răspuns.

Pe lângă bilanțul mincinos al guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea iese și anunță că pensiile românilor se vor tripla până în 2021. Este una dintre minciunile electorale pe care o auzim constant de la pesediști. Dublează salarii, triplează pensii, etc. Dar când vine vorba de realitate, acolo sunt probleme. Economiștii critică dur promisiunile lui Liviu Dragnea. Președintele Consiliului Fiscal arată că soluția prezentată de Dragnea este absolut incredibilă și ne-ar aduce în situația Greciei. De fapt, ceea ce face guvernul Dăncilă ne îndreaptă cu pași repezi către o criză economică.

Guvernarea PSD – ALDE se bazează pe minciună, iar bilanțul Vioricăi Dăncilă nu face de cât să confirme acest lucru.

 

Comments are closed.