Header widget area left
Header widget area right

Au aparut si primele date ale bugetului „minune” al guvernului PSD – ALDE.

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Ce observam dupa o prima lectura a proiectului de buget?
1) Guvernul condus de Sorin Grindeanu a redus, in comparatie cu anul trecut, banii alocati pentru Educatie, Interne sau Serviciile Speciale.

2) S-au majorat bugetele pentru Asistenta Sociala, Agricultura sau Transporturi. Daca in cazul primului domeniu vorbim de necesitatea acoperirii promisiunilor facute de actualii guvernanti, bugetele ultimelor doua domenii se bazeaza in mod exclusiv pe estimarea absorbtiei de fonduri europene.
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/buget-2017-cum-se-impart-banii-654755?utm_source=Sharefb

3) Guvernul Dragnea-Grindeanu vrea sa dea legea gratierii pe motiv ca sunt conditii improprii in puscarii. Din atat de multa grija pentru cei aflati in penitenciare, guvernul PSD – ALDE reduce bugetul pentru penitenciare.
http://adevarul.ro/news/politica/buget-2017-guvernul-psd-alde-aloca-mai-putini-bani-penitenciare-1_5885cd745ab6550cb8b67d5b/index.html

4) Proiectul de buget devoaleaza o minciuna rostita tot mai des in ultimul timp in spatiul public de catre PSD, si anume alocarea a 2% pentru Aparare. In proiectul de buget pe 2017, Guvernul a alocat doar 1,35% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, in ciuda faptului ca Liviu Dragnea scria chiar pe 18 ianuarie, aflat in SUA, ca l-a asigurat pe Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate nationala in noua administratie a lui Donald Trump, ca actualul guvern ca respecta angajamentul Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru Aparare.
http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2017-01-23/Guvernul+aloca+doar+1%2C35%25+din+PIB+pentru+Aparare%2C+desi+Dragnea+a+promis+2%25%3A+%22Am+avut+o+asumare+clara+a+obiectivului+de+2%25+din+PIB+pentru+Aparare%2C+este+o+asumare+oficiala+la+care+nu+renunt

Care sunt concluziile? In primul rand, observam o fractura logica intre discursul PSD privind gratierea si adevaratul interes al guvernantilor fata de acest domeniu. Insa cea mai importanta intrebare pe care ar trebui sa ne-o adresam dupa ce am vazut acest proiect este daca mai avem nevoie de educatie?
Astept sa vad reactia liderilor de sindicat din educatie fata de aceasta taiere a fondurilor. Oare sunt multumiti? Oare acesta este respectul pe care PSD il acorda profesorilor?

Comments are closed.