Header widget area left
Header widget area right

Atacul guvernării PSD – ALDE la adresa justiției. Albirea corupților, noaptea târziu

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Gestul Guvernului de seara trecută de a trece pe șest ordonanța privind modificarea Codurilor Penale reprezintă un atac nu doar la adresa justiției din țara noastră, ci și la adresa democrației. PSD a folosit „instrumentul” avut la îndemână la Palatul Victoria pentru a-și ajuta o serie de lideri să scape de acuzații penale.
După 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și după 27 de ani de la căderea comunismului, România se află într-un moment de cotitură. Guvernul PSD – ALDE vrea să direcționeze România către o eră demult apusă în care cei care dețineau puterea erau o categorie „privilegiată”, mai presus chiar și de lege.
Asta ne dorim? Să revenim la situații în care justiția să fie făcută în interesul unor grupuri de politicieni?
PNL va lupta împotriva abuzului de putere al celor care astăzi se află la guvernare. Nu vom asista nepăsători la albirea celor acuzați pentru fapte de corupție de către guvernul PSD. Acest Executiv a călcat în picioare opinia a sute de mii de români care au ieșit în stradă în ultimele zile.
Ca partid de opoziție, PNL va lupta cu toate instrumentele pe care le are la îndemână. Unul dintre acestea este moțiunea de cenzură. Românii trebuie să vadă cum majoritatea PSD – ALDE susține un guvern care modifică legile penale pe șest, noaptea târziu, în speranța că nimeni nu va observa.
Sper ca celelalte instituții ale statului să ia atitudine față de această lovitură în plex a democrației pe care a aplicat-o guvernul Dragnea – Grindeanu. CSM deja a anunțat că va sesiza CCR, la fel și Președintele României. Aștept reacția Avocatului Poporului, cel care, așa cum îi spune titulatura, trebuie să apere interesele poporului.

Comments are closed.