Header widget area left
Header widget area right

Afla cum iti poti micsora factura la apa!

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Stimați gălățeni,

Vara aceasta am inițiat campania de informare „Ghidul Locatarului de la Bloc”, deoarece îmi doresc ca locuitorii orașului în care m-am născut, am crescut și astăzi trăiesc alături de familia mea, să fie cât mai bine informați. Din punctul meu de vedere, un cetățean informat va fi întotdeauna un cetățean puternic!

În perioada campaniei, mulți dintre dumneavoastră m-ați oprit pe stradă și m-ați întrebat – când va fi și o inițiativă care să îi vizeze pe gălățenii care locuiesc la case? Știu foarte bine ce înseamnă să locuiești la casă și cu câte probleme se confruntă cetățenii.

Întrebările adresate m-au impulsionat să găsesc modalități prin care traiul locuitorilor de la case să fie unul mai bun.

Vin astăzi în sprijinul dumneavoastră cu o informație, care, în opinia mea, vă va ajuta pe o bună parte dintre dumneavoastră. Mulți dintre cei care locuiesc la case își irigă grădinile, își spală curțile, însă, puțin știu un aspect important: în situațiile în care consumatorii de apă (gospodării cu curte, instituții publice cu terenuri sau parcuri etc.) folosesc apă pentru stropitul grădinilor sau terenurilor de sport, aceste cantități de apă trebuie să se contorizeze separat și trebuie să se scadă din cantitățile de apă preluate de sistemul de canalizare (STAS 1846/2-07 „Canalizări exterioare. Determinarea debitelor de apă de canalizare. Prescripții de proiectare” | Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare al Operatorului Regional Apă Canal S.A. Galați – Art. 132, alin. 4, lit. n).

Pe scurt, prin dubla contorizare, pentru apă din casă și pentru cea din curte, gălățenii vor fi scutiți de la plata facturii la canalizare pentru cea din urmă. Al doilea contor de apă va fi montat pe cheltuiala operatorului. Dumneavoastră nu trebuie decât să solicitați, în scris, acest lucru.

Îmi doresc ca gălățenii să fie cât mai informați cu privire la drepturile lor, deoarece, numai în acest fel vor evita să devină victime ale abuzurilor venite din partea autorităților. Cei care ar trebui să se preocupe de binele dumneavoastră stau astăzi ascunși în Primăria Galați, ignorând problemele pe care le întâmpinați.

Galațiul are nevoie de cetățeni bine informați, cetățeni puternici!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>