Header widget area left
Header widget area right

Sedinta Autorității Teritoriale de Ordine Publică

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

La ședința de miercuri 29 aprilie a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) subiectele aflate pe ordinea de zi au fost prezentarea sistemului Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați, condițiile de detenție în raport cu respectarea drepturilor omului și situația accidentelor rutiere care au avut loc pe raza județului Galați în primul trimestru al anului 2015.

De asemenea, în cadrul întâlnirii ATOP s-a luat în discuție problema siguranței în școli și în perimetrele aflate în proximitatea instituțiilor de învățământ. Astfel, în ședința din această săptămână s-a propus încheierea unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați cu privire la acțiunile de prevenție.

În calitatea mea de membru al ATOP am susținut și voi continua să susțin că siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru buna desfăşurare a procesului educaţional. Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor trebuie să fie o prioritate pentru toate autoritățile publice.

Consider că prin acţiuni de informare a elevilor și studenților, prin activităţi cuprinse în cadrul unor proiecte şi campanii de prevenire a violenţelor în mediul şcolar se va asigura un climat optim de siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>