Header widget area left
Header widget area right

Galațiul continuă să plătească pentru problema câinilor maidanezi!

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Galațiul se confruntă cu problema câinilor maidanezi de ani buni. Dacă nu era sentința în privința copilului mușcat de un maidanez în 2013, Stan și ceilalți consilieri ai săi de la Primărie nici nu observau aceste lucruri. Din cauză că au ignorat această situație, Primăria va trebui să plătească despăgubirile dictate de instanță din banii gălățenilor.

Problema câinilor comunitari nu trebuie să fie un subiect tratat doar în timpul campaniilor electorale, ci trebuie găsite soluții clare și pe termen lung. Un lucru aparte la noi este acela că, spre deosebire de alte state, autorităţile îşi pasează responsabilitatea una în curtea celeilalte. Țin minte și acum că Primăria nu și-a asumat niciodată vina în fața cetățenilor pentru modul defectuos în care a gestionat această situație, ci a dat vina pe societatea de ecarisaj.

De patru ani Marius Stan și oamenii săi din Primăria Galați nu rezolvă această problemă. Au trecut sub preș acest subiect al câinilor maidanezi, iar atunci când vin la serviciu se ocupă cu prioritate de interesele personale și ale acolitilor.

Spun cât se poate de clar: în privința câinilor fără stăpâni nu trebuie să inventăm nimic. Sunt soluții deja existente în alte părți, în alte orașe, în alte țări, cum ar fi aceea a adăposturilor, a sterilizarii, a adopțiilor. Problema cea mare este că în Galați mai sunt doar câteva zeci de locuri în aceste centre, deoarece Primăria a ignorat acest subiect. Am ajuns în această situație din cauza nepăsării celor din conducerea municipalității.

De aceea, propun demararea unor discuții publice pe acest subiect, în urma cărora să identificăm soluții pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi. În acest caz, va trebui organizată o dezbatere mai largă la care să participe toți responsabilii, de la autorități până la ONG-urile care apără animalele

Tags: , , ,

Comments are closed.