Header widget area left
Header widget area right

Galați, județul lucrului de mântuială al PSD-ului

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Județul Galați a ajuns terenul de încercare al PSD-ului. Se dorește, din ceea ce am observat în ultimul timp, impunerea unui nou stil de administrație publică – cel al lucrului de mântuială și al profitului maxim pentru partid. Adică un soi de dictatură județeană pentru social-democrați.

Zilele trecute prezentam o situație petrecută în Consiliul Județean la ședința din această săptămână, cea referitoare la acordarea de privilegii nelimitate pentru conducerea pesedistă a CJ Galați, în frunte cu Nicolae Bacalbașa. Era vorba despre măsura acordării de carburant nelimitat pentru mașinile celor din conducerea Consiliului.

Dacă PSD a bifat la capitolul privilegii maxime pentru oamenii săi, tot în această săptămână am avut de a face și cu lucrul de mântuială.

În fiecare iarnă județul Galați este afectat de zăpada căzută, iar de fiecare dată autoritățile pesediste dau din umeri și arunca vina pe „surpriza” venirii iernii. Pentru anotimpul rece, Consiliul Județean trebuie să achiziționeze material antiderapant, care să fie împrăștiat pe drumurile pe care instituția le are în administrare. Până acum, așa cum este practicat peste tot în România dar și în alte state europene, se achiziționa sare și nisip. Anul acesta, președintele Bacalbașa a decis, alături de aghiotanții săi, să achiziționeze pentru județul Galați lidonit.

Ce este minunatul lidonit pe care Bacalbașa l-a cumpărat pentru gălățeni? O rocă dură care nu are nici pe departe aceleași calități și aceleași reacții cu cele ale nisipului în contact cu sarea și umezeala și nu poate fi utilizat ca antiderapant și care are efecte negative asupra anvelopelor.

Care ar putea fi justificarea? Prețul. Lidonitul se achiziționează la jumătate din prețul nisipului.

De ce spun „care ar putea fi justificarea”? Simplu. Pentru că, Nicolae Bacalbașa nu a binevoit să răspundă interpelării mele din cadrul ședinței CJ. Mai mult, prin același limbaj suburban cu care ne-a obișnuit, a început să arunce cu tot felul de invective și să paseze subiectul la un vicepreședinte.

Încă aștept un răspuns oficial de la acest personaj pitoresc ajuns în funcția de președinte al CJ Galați mai degrabă de după blocurile gri decât din sistemul medical.

Nicolae Bacalbașa consideră că Galațiul este proprietatea sa personală, pe care poate să facă ce dorește, pe banii gălățenilor. Ei bine, nu e deloc așa.

Țin să îl anunț pe președintele Bacalbașa că nu o sa renunṭ până nu voi obține un răspuns din partea sa. În perioada următoare voi depune la Consiliul Județean o adresa oficială referitoare la achiziționarea lidonitului. Dacă nici unei solicitări oficiale nu îi va răspunde, atunci Nicolae Bacalbașa arată modul în care el înțelege administrarea unui județ.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>