Header widget area left
Header widget area right

Educația, o prioritate a guvernării PSD – ALDE doar pe hârtie

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

„Este pentru prima dată când, după 1989, învăţământul şi sănătatea devin cu adevărat priorităţi naţionale”, spunea premierul Dăncilă în urmă cu numai câteva zile la începutul ședinței de guvern.
Astăzi, federațiile sindicale din învățământ vor începe protestele împotriva modului în care actuala guvernare înțelege să gestioneze domeniul învățământului. Cadre didactice din 1.100 unităţi de învăţământ au anunțat că vor opta pentru boicotarea simulării examenului de evaluare națională în perioada 5-7 martie 2018 din cauza incapacității guvernului PSD – ALDE de a gestiona un sector prioritar pentru funcţionarea societăţii româneşti.
Acestui protest s-au alăturat și profesorii din județul Galați, nemulțumiți de lipsa de reacție a guvernanților la solicitările înaintate de sindicatele din învățământ. 26 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Galaţi au anunțat că nu vor participa la simulările pentru evaluarea națională, însă numărul lor e posibil să crească.
Cei din PSD aveau probabil impresia că, dacă vor anunța din nou creșteri procentuale ale salariilor, atunci le vor închide gura profesorilor. Însă, cine să îi mai creadă pe actualii guvernanți care, timp de un an de zile au vorbit de majorări cu 25% ale salariilor, dar până la urmă au fost creșteri de doar 2-3 lei? Oamenii nu mai pot fi păcăliți de cei din PSD – ALDE deaorece s-au fript de prea multe ori.
Din păcate, cei afectați în mod direct de aceste proteste sunt elevii, care nu își pot testa nivelul de cunoștințe în vederea examenului final. Stau și mă întreb, oare cei care sunt azi la guvern chiar nu văd aceste situații? Chiar e nevoie de proteste în fiecare lună? Legea salarizării e un eșec, măsurile fiscale sunt un eșec. Vedem cum, de la începutul anului, sunt făcute numai corecții prin OUG-uri la legile adoptate de majoritatea PSD – ALDE.
Cât vor mai trebui să îndure românii această bătaie de joc a guvernanţilor? Când se vor trezi cei din PSD ca să guverneze în interesul cetățenilor?

Comments are closed.