Header widget area left
Header widget area right

Cât de mult vrea să ne prostească guvernarea PSD – ALDE?

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Uneori stau și mă întreb cât de tâmpiți ne consideră actualii guvernanți şi nu mă refer la noi, cei din opoziție, pe care reprezentanţii PSD-ALDE ne ignoră și ne pun pumnul în gură cu fiecare ocazie, ci mă refer la toți românii. Timp de un an de zile, guvernanții, ministrul muncii, liderul PSD ne-au spus în mod constant că salariile nu vor scădea. Azi, vin aceleași persoane și ne spun, cu o totală nonșalanță și sfidare, că am înțeles noi greșit, că de fapt ei au spus că vor scădea salariile. Pe scurt, cei de la putere ne fac idioți pe toți, niște proști care nu suntem capabili să înțelegem ce spun ei, atotștiutorii. Înțeleg să îmi spună mie ca parlamentar că politizez, pentru că, ce să vezi, sunt președintele unei filiale a PNL. Însă, a veni și a spune că sindicatele, analiștii economici, finanțiștii, toți specialiștii din această zonă nu știu ce vorbesc și că tu, de fapt, ești deținătorul adevărului absolut, mi se pare aberant.
Zilele trecute, guvernul a luat în discuție o ordonanță care îi vizează pe angajații part-time din sistemul de stat. Asta nu e altceva decât o asumare a faptului că au adoptat niște aberații fiscale, pe care acum trebuie să le îndrepte. Dar stau și mă întreb, oare angajații din privat tot pe contracte part time, de unde vor şti că nu le vor scădea salariile? Pentru ei guvernanţii nu fac nimic, rămânând la mâna patronilor. Oprindu-mă puțin asupra acestui punct, am sesizat ca doamna Olguţa nu mai e așa sigură că salariile din privat nu vor scădea. Anul trecut, ne spunea că s-a înțeles cu reprezentanții mediului de afaceri să mărească salariile. Azi, același ministru al muncii vine și spune că dacă vor scădea salariile din privat, angajatorii sunt de vină. Nu, vinovați sunt cei de la putere cu măsurile lor aberante.
Cel mai grav mi se pare contextul în care ne aflăm. Guvernul își dă cu stângul în dreptul şi încearcă să repare azi ce a greșit ieri. E un haos total în acest moment din două motive:
1) nu se știe ce se va întâmpla cu salariile românilor;
2) nu se știe ce se va întâmpla cu pensiile românilor, deoarece nu se știe când vom avea o lege a pensiilor.
Ni se tot spune că s-au majorat salarii, că s-au majorat pensii. Problema este că, în același timp, s-a deteriorat nivelul de trai și a crescut costul coşului zilnic. BNR afirmă, cu subiect și predicat, că au crescut prețurile dar nimeni din PSD nu ia în considerare faptul că suntem într-un punct în care costul traiului de zi cu zi crește iar măsurile lor aberante afectează viaţa de zi cu zi a românilor.
Actualul mod de guvernare al României reprezintă cea mai periculoasă formă de administrare a unei țări, dar PSD şi ALDE vor să ne prostească pe faţă şi să ne mintă cu cifrele pe care le tot avansează.
Mi se reproșează adesea că PNL nu face nimic să îi oprească pe cei din PSD în ceea ce priveşte aberațiile fiscale. Din contră, PNL a uzat de toate pârghiile pe care le are la îndemână, însă configurația parlamentară, majoritatea pe care PSD și ALDE o au în Legislativ, le oferă suportul pentru a merge mai departe cu această crimă împotriva economiei și a veniturilor românilor. În continuare, prin elementele pe care le avem la îndemână, alături de colegii din PNL, vom depune toate eforturile pentru a stopa țopăiala fiscală a PSD-ului și această guvernare anti-românească.

Comments are closed.