Header widget area left
Header widget area right

Atacurile guvernului Dragnea – Tudose la adresa veniturilor românilor

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

Promisiunile PSD devin tot mai mult nişte simple poveşti. După ce au amânat cu un an măsuri promise să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018 şi după ce majorările salariale au fost amânate, PSD va modifica şi CAS şi CASS plătit de angajat şi angajator.
Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat nu reprezină altceva decât o nouă inginerie a PSD prin care vrea să bage mâna în buzunarul românilor. Deşi angajaţilor din sectorul public li se promite creşterea salariului cu 25%, în realitate salariul net al acestora va creşte cu maxim 4%. Cei care lucrează în sectorul privat sunt, însă, într-o situație și mai delicată, deoarece se află într-un pericol iminent să le scadă salariul net.
Astfel, în sectorul public impozitul pe venit se va aplica la un salariu brut mai mare iar cotele plătite de angajat vor fi procentual mai mari, în timp ce în sectorul privat se vor aplica la același salariu brut.
Mergând pe logica celor de la PSD – ALDE, m-am întrebat cine câştigă din această alba-neagra cu veniturile populaţiei? Singurul câștigător nu este altcineva decât Guvernul Tudose – Terente, care va încasa mai mulţi bani la bugetul de stat şi la bugetele de pensii, de sănătate și de şomaj. Așadar, ce face PSD este să acopere neajunsurile și incapacitatea de a colecta bani la buget prin măsuri care îi afectează direct pe români. PSD, partidul marilor promisiuni deșarte, aplică o politică de sărăcire a celor care muncesc, pentru a respecta măsurile fantasmagorice promise românilor.
Practic, dacă această măsură devine realitate, așa cum insistă majoritatea PSD-ALDE, salariile tuturor românilor vor scădea de la 1 ianuarie 2018 cu 22,7%. Aici vorbim de toți românii care lucrează, nu doar de bugetari, ci și cei din mediul privat.
Modalitatea prin care Guvernul vrea să mute contribuţiile de la angajator la angajat reprezintă un artificiu contabil. Contribuţiile angajatorului vor intra în viitor în salariul brut, acesta urmând să crească astfel la nivelul efortului total al angajatorului.
Un alt efect al creșterii presiunii pe companii, prin creșterea salariului minim ar putea fi acela că patronii ar putea cere renegocierea contractelor cu angajații.
Ministrul Muncii a recunoscut, într-un final, ceea ce s-a tot spus în spațiul public după decizia de a muta contribuțiile de la angajator la angajat, și anume că salariile românilor vor scădea. Se dovedeşte încă o dată că PSD le-a vândut gogoși salariaților din România.
De asemenea, conform PWC, România ar deveni astfel singura ţară din Uniunea Europeană care lasă contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajaţilor. Acest sistem nu se aplică în niciun alt Stat Membru pentru că implicarea angajatorului în plata contribuţiilor a avut ca scop, încă de la începuturile introducerii acestora, susţinerea anumitor categorii de persoane care beneficiază de ajutor social fără însă a contribui la sistem (de exemplu: elevi, studenţi, pensionari care beneficiază de asigurarea socială de sănătate fără plata contribuţiei).
Semnalul ofensivei totale a lui Liviu Dragnea și a clicii sale împotriva economiei private a fost dat la instalarea Guvernului Tudose. Încă din acel moment și-au dat seama că bugetul țării ”va colapsa” din cauza măsurilor ultrapopuliste și complet rupte de realitatea finanțelor țării. Au schimbat peste noapte programul de guvernare, cu o declarație clară de război împotriva întreprinzătorilor privați, a capitalului românesc și străin. Planul lor este unul clar: nota de plată a dezastrului bugetar și a populismului deșănțat urmează să fie achitată de firmele și companiile private.
Nimeni nu-și mai poate face un plan serios de afaceri câtă vreme singura politică de continuitate a Guvernelor PSD-ALDE este haosul și schimbarea peste noapte a ceea ce fusese schimbat deja.
Sarabanda măsurilor anti-economice abia a început pentru că toate crizele politice provocate de PSD destabilizează economia iar aceștia caută cu disperare soluţii pentru plata salariilor şi pensiilor și pentru a păstra o aparentă stabilitate financiară, când de fapt în realitate suntem în plin picaj.

Comments are closed.