Header widget area left
Header widget area right

COALIŢIA PSD – ALDE TRANSFORMĂ ŢARA ÎNTR-UN PARADIS INFRACŢIONAL

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Cazul bătrânului din Galați, atacat și tâlhărit de un proaspăt recidivist eliberat în baza recursului compensatoriu, a îngrozit o țară întreagă. Și mai grav este că acest caz de o violență extremă completează o lungă listă de violuri, tâlhării și crime, comise de infractori lăsați în libertate, prin decizia iresponsabilă a coaliţiei PSD – ALDE.

După ce un tânăr din Mediaș a fost ucis de doi recidiviști eliberați, în baza recursului compensatoriu şi după ce o adolescentă de 17 ani a fost atacată în scara blocului, bătută crunt și deposedată de bunuri tot de un recidivist beneficiar al recursului compensatoriu, a venit rândul unui bătrân de 75 de ani din Galați să fie bătut cu bestialitate și jefuit, în miezul zilei de 14 ianuarie 2019, într-o scară de bloc,  de un alt recidivist beneficiar al absurdei Legi.

Declarațiile făcute de prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă, în conferința de presă de la sediul PE, sunt lesne a fi catalogate drept o jignire și o ofensă majoră la adresa întregii societăți din România.

Aceasta nu a fost capabilă să ofere un răspuns coerent și concret jurnaliștilor atunci când i-au fost adresate întrebări pe marginea Legii recursului compensatoriu, a violențelor și infracțiunilor cărora le-au căzut victime cetățeni nevinovați și, mai ales, dacă va dispune măsuri în acest sens.

Proiectul de lege referitor la recursul compensatoriu, inițiat de guvernul tehnocrat a fost modificat de parlamentarii PSD+ALDE+UDMR, în urma amendamentului depus de deputaţii aceloraşi formaţiuni politice din Comisia Juridică a Camerei Deputaților. În acest sens, 3 zile câștigate la 30 de zile de detenţie efectuate, în condiții necorespunzătoare – varianta propusă de tehnocraţi -, devin 6 zile, ca urmare a modificărilor efectuate de PSD şi ALDE, sprijiniţi de UDMR.

Legea privind recursul compensatoriu a fost adoptată de Camera Deputaților (sub conducerea lui Liviu Dragnea), forul decizional, pe 9 mai 2017. În aceeași lună, PNL a atacat actul normativ la Curtea Constituțională, dar în 5 iulie 2017, a fost respinsă, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate.

Consecințele adoptării acestei legi se văd astăzi pe străzi, în scara blocului, pe toate canalele media, în toate rețelele de socializare, dar mai ales în starea de nesiguranță și teamă a românilor.

Ca parlamentar și cetăţean al României, afirm cu tărie că răspunderea pentru consecințele aplicării Legii recursului compensatoriu revine celor care au inițiat acest proiect, celor care au dat aviz favorabil şi celor care au adoptat respectiva lege.

Guvernul Dăncilă, PSD, ALDE și UDMR ar trebuie să își ceară scuze în fața tuturor părinților din România care au ajuns să-și aștepte cu sufletul la gură,  îngrijorați, copiii să ajungă acasă, teferi și nevătămați.

Guvernul PSD-ALDE și UDMR ar trebui să își ceară iertare față de toți vârstnicii și bunicii din România, care au ajuns să trăiască în teroare, să iasă cu frică din case, să le fie teamă să mai deschidă cuiva ușa!

Guvernul PSD-ALDE și UDMR ar trebui să își ceară iertare față de toți românii care au privit îngroziți imagini cu violențe greu de descris, comise de infractori proaspăt eliberați din închisori şi pentru că nu au ţinut cont de pericolele la care ne expun și de consecințele pe care toate aceste atrocități le generează, pe termen lung, la nivelul întregii societăți românești!

În calitate de senator, solicit de urgență premierului Viorica Dăncilă să emită o Ordonanță de Urgență care să anuleze recursul compensatoriu. Cetățenii României trebuie să trăiască în siguranță, nu sub amenințarea infractorilor periculoși, lăsați liberi pe străzi şi încurajaţi să revină la comportamentele infracţionale din cauză că pedepsele privative de libertate au fost reduse considerabil.

Demers pentru deblocarea proiectelor majore din România

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Cu ocazia şedinţei Senatului din data de 15.10.2018, am adresat o interpelare ministrului Finanţelor Publice, în care i-am solicitat să îmi comunice viabilitatea implementării unei măsuri legislative care să elimine măsura suspendării procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie publică, iar căile de atac să nu mai periciliteze bunul mers al achiziţiei publice.

După cum bine ştim cu toţii, suspendarea procedurii de achiziţie publică cauzată de faptul că operatorii depun contestaţii are efect negativ asupra funcţionării unităţilor administrativ-teritoriale. Astfel, lucrări de interes public stagnează întrucât contractarea acestora face obiectul contestaţiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau în instanţă.

La fel este şi cazul monumentelor istorice şi al clădirilor de patrimoniu cultural care necesită reabilitări urgente, dar din cauza faptului că procedura de achiziție publică a lucrărilor este contestată şi suspendată după bunul plac al operatorilor economici, acestea zac în ruină de mulţi ani, se degradează pe zi ce trece şi devin focare de poluare a mediului.

În acest sens, în funcţie de răspunsul ministrului Finanţelor Publice, ce are în subordine Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, cu rol fundamental în conceperea, promovarea şi implementarea politicii în domeniul achiziţiilor publice, voi proceda la elaborarea unui proiect legislativ pentru ca problemele pe care le-am menţionat mai sus să nu mai fie prezente iar procedura de achiziţie publică să se desfăşoare corespunzător, astfel încât achiziţionarea bunurilor şi serviciilor şi contractarea lucrărilor de utilitate publică să se realizeze în timp util.

Puteți studia conținutul întreg al interpelării în linkul de mai jos:

https://senat.ro/PDFIntrebari/b%20STANGA%202026.pdf

 

 

Modificarea legii nr.196 din 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Asociațiilor de Proprietari

Stanga George
0 comentarii
Uncategorized

Pentru a înființa un SRL, antreprenorii, chiar dacă au toate actele în regulă și bani de investit, trebuie să mai obțină bunăvoința administratorilor de bloc şi a vecinilor, aspect care se adaugă la birocraţia excesivă din domeniu, riscând să-și piardă şansa de a dezvolta o afacere.

Legislația autohtonă în ceea ce privește înființările de firme este una foarte generală și nu prevede situații specifice, lăsând totul la latitudinea bunăvoinței umane. Astfel, pe lângă bani, ideea de afaceri, produse şi servicii competitive, acționarii și administratorii români au nevoie și de altceva ce nu ține de procedura legală cand vine vorba de lansarea unei afaceri cu sediul social în propria locuință, şi anume de relația de bună-înțelegere cu vecinii şi conducerea asociaţiei de proprietari.

Potrivit datelor statistice, majoritatea acționarilor își înregistrează SRL-urile cu sediu social într-un apartament, acest lucru întâmplându-se în 90% din cele peste 400.000 de societăți înregistrate în țara noastră.

Dar, pentru a deschide o firmă este nevoie de acordul vecinilor care au locuințe deasupra, dedesubt, stânga, dreapta față de apartamentul în care se dorește  înregistrarea sediului social al noului SRL.

În numeroase cazuri, cei care voiau să îşi deschidă o afacere s-au chinuit luni de zile sau  chiar au fost în imposibilitatea realizării acestui demers din cauza neînțelegerilor cu vecinii, aceștia nedorind să își exprime acordul cu privire la înregistrarea firmei în incinta
blocului.

De asemenea, o altă problemă când se înființează o firmă este cea legată de acordul dat de asociația de proprietari din imobil. Președintele sau administratorul trebuie să-și dea consimţământul prin semnătură pentru înființarea unei societăți.

În mai multe cazuri, antreprenorii nu au putut obține acordul asociației de bloc, pentru că erau obligați să plătească o parte dintre datoriile asociației și un consum suplimentar de utilităţi pe care s-ar prezuma că l-ar face societatea nou-înfiinţată.

Deoarece legiuitorul nu a reglementat un set de condiţii pe care asociațiile de proprietari să-l verifice dacă acestea sunt îndeplinite în vederea exprimării în mod automat a acordului de înființare a unei firme, se ajunge la abuzuri.

Actul normativ în vigoare care condiţionează înfiinţarea unei societăţi comerciale îl reprezintă Legea nr. 230 din 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, art. 42 din Legea nr. 230 din 2007 prevede că ”schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.”

Prin urmare, din economia celor menționate reiese că prevederile art.42 din Legea nr. 230 din 2007 reprezintă un exces de zel din partea legiuitorului și nu oferă garanții  că cel care dorește înființarea unei societăți va menține imobilul în stare bună, ci reprezintă exclusiv o stavilă în demersurile românilor de a-și deschide o afacere.

Menţionez că legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, ce va intra în vigoare de la data de 28 septembrie 2018 va abroga actuala lege nr.230 din 2007, dar obligaţiile sus-menţionate sunt stipulate în continuare în noul act normativ.

În acest sens, când va începe noua sesiune parlamentară, voi depune o iniţiativă legislativă de abrogare a articolului din legea nr.196/2018 care condiţionează înființarea unui SRL de obţinerea acordului vecinilor și al administrației de bloc.

 

PNL este singurul partid care poate asigura o guvernare în interesul românilor

Stanga George
0 comentarii
Comunicate

PNL a demonstrat că este o forță politică ce poate oferi singura soluție pentru o guvernare serioasă, solidă și rațională. Consiliul Național al PNL, desfășurat la Palatul Parlamentului, a reprezentat semnalul că partidul este unit în jurul unor obiective concrete: câștigarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale de anul viitor, precum şi desemnarea Guvernului.

Mesajul transmis de PNL a fost unul clar și fără echivoc: vrem ca România să fie guvernată în interesul românilor, cu accent pe dezvoltare și investiții. Din păcate, România este astăzi captivă unui grup de politicieni interesați de propriul lor bine, dornici să scape de problemele din justiție. Românii suportă azi consecințele unei guvernări iraționale, care nu are niciun fel de viziune pentru dezvoltarea țării. Românii trăiesc azi mai greu, în pofida tuturor cifrelor bombastice pe care le prezintă PSD. Românii văd cum prețurile cresc, cum ratele li se măresc, cum nivelul de trai le scade.

S-au stabilit la Consiliul Național al PNL liniile definitorii pentru partid. În primul rând, PNL trebuie să își asume rolul de a fi vocea românilor nemulţumiţi, care s-au manifestat în mod public de-a lungul ultimilor ani. Demersurile noastre de până acum, atât în Parlament cât și în spațiul public, au urmărit blocarea acțiunilor abuzive ale unei guvernări discreţionare, îndreptate împotriva românilor și a intereselor acestora. Am reușit să oprim o serie de acțiuni abuzive, în special în domeniul justiției și în plan economic.
PNL are datoria de a fi promotorul mesajelor și intereselor pe care românii le-au strigat în stradă. Faptul că s-a ajuns ca atât de mulți români să își arate revolta, exasperarea, nemulţumirea profundă față de actuala guvernare nu poate fi ignorat.

Totodată, cu ocazia evenimentului de la Parlament, Partidul Național Liberal și-a reafirmat sprijinul necondiționat pentru președintele Iohannis. În 2014 am pornit un parteneriat pentru România, pentru dezvoltarea țării, pentru apărarea democrației, a drepturilor și libertăților cetățenilor. Astăzi, acest parteneriat se dovedește a fi esențial într-o Românie supusă atacurilor unui partid condus de un lider penal, Liviu Dragnea, la adresa justiției şi normelor constituționale. Președintele Iohannis și PNL, alături de românii care au protestat în stradă, au fost asemenea unui ultim bastion în fața jihadului pesedist declanşat împotriva drepturilor cetățenilor.

Anul viitor va fi crucial pentru România. De rezultatul alegerilor europarlamentare și prezidențiale va depinde parcursul României. Azi, peste 80% dintre români declară că sunt nemulțumiți de direcția în care merge țara noastră. Acesta e rezultatul unei guvernări a incompetenței Executivului condus de Viorica Dăncilă. În 2019, la alegerile prezidențiale, PNL îl va susține pe președintele Iohannis pentru o nouă candidatură. Sper ca un nou mandat al președintelui Iohannis, coroborat cu câștigarea alegerilor locale și parlamentare din 2020, să ofere premisa adevăratei schimbări a României.

Citeste mai mult